Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας για το μέλλον του ΚΕΦΙΑΠ (φωτο & βίντεο)

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας για το μέλλον του ΚΕΦΙΑΠ (φωτο & βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το  Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας  (ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΑΦΚΑ) στην Αμφιλοχία  πραγματοποίησαν σήμερα στις 11:00 το πρωί κάτοικοι της περιοχής με τη συμμετοχή φορέων.

Η 5μελής επιτροπή αγώνα που συστάθηκε με σκοπό την άσκηση πίεσης στις αρμόδιες αρχές ώστε το ίδρυμα να στελεχωθεί και να λειτουργήσει κανονικά μετά από ψήφισμα αποφάσισε την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων αφού μέχρι στιγμής το κέρδος είναι  μόνο… άκαρπες υποσχέσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν o Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμφιλοχίας, ο Σωματείο Συνταξιούχοι ΙΚΑ Αμφιλοχίας, ο Σύλλογος Αυτοκινητιστών και ο Σύλλογος Αγροτών – Κτηνοτρόφων.

Στο ΚΕΦΙΑΠ καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλες ειδικότητες όπως Φυσίατρους, ψυχολόγους, παθολόγους ή γενικούς γιατρούς, εργαστηριακούς, καθώς και φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.
Σύγχρονα μηχανήματα παραμένουν στις αποθήκες αναξιοποίητα και σκουριάζουν για χρόνια. Παρότι υπάρχουν οι υποδομές και η δυνατότητα για 24ωρη ολοκληρωμένη λειτουργία τριών πτερύγων και 60 κλινών. Η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ βρίσκεται στον «αέρα», οδηγείται κυριολεκτικά στο κλείσιμο, όταν σε όλη την Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης παρά το μεγάλο αριθμό τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων αλλά και αγγειακών επεισοδίων που απαιτούν αποκατάσταση.

To Ψήφισμα 

Προς : Το υπουργείο Υγείας
Γραφείο Υπουργού.
Αριθ. Πρωτ.9
Κοινοποίηση :
1)    Βουλή των Ελλήνων
2)    Κοινοβουλευτικά Κόμματα
3)    Βουλευτές του Νομού Αιτ/νίας
4)    6η  Υγειονομική περιφέρια Δυτ. Ελλάδας
5)    Δήμαρχο Αμφιλοχίας
6)    Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου
7)    Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
8)    Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτ/νίας
9)    Όλα τα Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε στο πολύ σοβαρό και κρίσημο για την περιοχή μας θέμα σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσική Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμφι-λοχίας.
Η επιτροπή που συστάθηκε και εξουσιοδοτήθηκε από τη σύσκεψη που έγινε στις 22-4-2018 για τη σύνταξη ψηφίσματος του οποίου σας έγινε γνωστό με τον αριθμό προτοκό-λου  Αριθ.πρωτ.8  27-4-2018, προχώρισε και σε παραπέρα ενέργιες με επαφές στου αρμόδιους φορείς όπως: το Δήμαρχο Αμφιλοχίας, τον Υποδ/ντή της 6ης Υγειονομικής περιφέριας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου,τα ουσιαστικά προβλήματα του «ΚΕΦΙΑΠ» δεν λύθηκαν.
Μετά από αυτά η Επιτροπή μας συσκεύτικε και αποφάσησε να  καλέσει το λαό της πε-ριοχής σε ανοιχτή συγκέντρωση Διαματρυρίας για της 7-11-2018 όπου και κατέληξε στα παρακάτω:
1)    Την άμεση στελέχωση του «ΚΕΦΙΑΠ» Αμφιλοχίας με το απαραίτητο μόνιμο, πλή-ρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να αξιο-ποιηθούν όλες του οι υποδομές και να καλύπτει τις συνεχώς διευρυμένες ανάγκες των ασθενών και με υψηλής ποιότητας παροχές Υγείας.
2)    Την αναγκαία χρηματοδότηση του «ΚΕΦΙΑΠ» από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών, συντήρησης-επισκευής στις κτιριακές του υποδομές.
Μετά τημής
Η πενταμελής Επιτροπή Αγώνα

Πηγή: e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΑΡΓΗΣΑΝ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.