Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Αμφιλοχία: Ξεκίνησε το εργαστήριο για νέους δημιουργούς στο Ίδρυμα Μάργαρη

Αμφιλοχία: Ξεκίνησε το εργαστήριο για νέους δημιουργούς στο Ίδρυμα Μάργαρη

Το Ίδρυμα Μάργαρη σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας, με αφορμή την ανάγκη της πόλης για διατήρηση της μνήμης της τοπικής ιστορίας και παράδοσης και με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, διοργανώνει εργαστήριο νέων δημιουργών και έκθεση με αντικείμενα από τη λαογραφία της περιοχής.

Από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, Έλληνες και Ιρλανδοί καλλιτέχνες φιλοτεχνούν στην πινακοθήκη Μάργαρηέργα τέχνης εμπνευσμένα από αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος, εικόνες, ήχους, μύθους και παραμύθια από την περιοχή.

Η διαδικασία της δημιουργίας των σύγχρονων έργων τέχνης θα είναι ανοικτή στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες ώστε να δημιουργηθεί ένας γόνιμος εικαστικός διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα.

Τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους καλλιτέχνες παράλληλα με λαογραφικό υλικό ως πηγή έμπνευσης και αναφοράς, που θα συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία των κατοίκων του ευρύτερου Δήμου Αμφιλοχίας,θα φιλοξενηθούν στην έκθεση η οποία λειτουργεί στο χώρο του ιδρύματος Μάργαρη.

Στον ίδιο χώρο εκτίθενται επίσης και έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από τη μόνιμη συλλογή σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.