Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Αμινοξέα & προβιοτικά: Σε τι ωφελούν την υγεία

Πολλοί, στην προσπάθειά τους να τρώνε υγιεινά επιλέγουν συγκεκριμένα τρόφιμα, αποκλείοντας κάποια άλλα εξίσου σημαντικά. Ειδικά αν γυμνάζονται, τότε η διατροφή τους μπορεί να στραφεί σε πιο συγκεκριμένα είδη τροφής.Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε τα αμινοξέα και τα προβιοτικά. Πως μπορείτε να τα λάβετε και πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό σας, ανάλογα με τις συνήθειές σας.

Αμινοξέα

Υπάρχουν συγκεκριμένα είδη πρωτεΐνης, που το ίδιο το σώμα παίρνει για να αναπτύξει περισσότερο ή να επιδιορθώσει κάποιους ιστούς. Έτσι επιτυγχάνει την μυϊκή ανάπτυξη!

Πολλοί τύποι αμινοξέων, έχουν διάφορες ιδιότητες όσον αφορά το επιθυμητό μυϊκό αποτέλεσμα. Τα αμινοξέα χωρίζονται σε απαραίτητα και μη απαραίτητα. Τα απαραίτητα δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του ο οργανισμός, αλλά πρέπει να τα λάβει από τη διατροφή ή από διατροφικά συμπληρώματα. Αυτά τα αμινοξέα είναι η Λευκίνη, η Ισολευκίνη, η Βαλίνη, η Λυσίνη, η Μεθειονίνη, η Φαινυλαλανίνη, η Θρεονίνη και η Τρυπτοφάνη.

Τα τρόφιμα που περιέχουν αυτές τις τροφές είναι το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το χοιρινό, τα αυγά, το τυρί και άλλες τροφές που μπορεί να όμως να μην είναι εφικτό να καταναλώσετε την ιδανική ποσότητα για να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο ή αν είστε vegan να λάβετε κάποια συμπληρώματα.

Φόρμουλα αμινοξέων

Η φόρμουλα αμινοξέων σε φυτοκάψουλες, είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους, προσφέροντας σημαντικά οφέλη. Από την Solgar, εδώ.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί οργανισμοί, που η χορήγησή τους σε συγκεκριμένες ποσότητες προσφέρει οφέλη στην υγεία.Αν ωστόσο χαθεί η ισορροπία, τότε μπορεί να χρειάζεται να αναπληρώσετε το κενό με προβιοτικά, τα οποία θα εξαλείψουν προβλήματα του πεπτικού και θα ενισχύσουν τα εντερικά τοιχώματα σε περιπτώσεις μολύνσεων.

ΤοAcidophilusExtra 10 της Lamberts αποτελείένα από τα πιο διαδεδομένα προβιοτικά που χαρίζει ισορροπία στην εντερική χλωρίδα. Ιδανικό και για περιόδους στρες, ταξιδιών αλλά και χρόνιων νοσημάτων.

Βρείτε όλα τα συμπληρώματα διατροφής στοdiatrofologiki.gr. Δωρεάν μεταφορικά άνω των 39€. Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2103800180.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.