Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Αμπέλ Φερέιρα: Σήμερα δείξαμε πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ

Αμπέλ Φερέιρα: Σήμερα δείξαμε πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ

Ερωτήσεις κατευθείαν δέχθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ που απάντησε σχετικά τόσο όσον αφορά το παιχνίδι όσο και για την εικόνα της δικής του ομάδας με τον πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ να τονίζει μεταξύ άλλων το πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ το οποίο έδειξε σήμερα αλλά και να πετάει και μια «θεϊκή» ατάκα όσον αφορά τη μπάλα, λέγοντας ότι η μπάλα είναι φίλη μας και πρέπει να της φερόμαστε με αγάπη! Αναλυτικά:

« Είναι μια δουλειά που γίνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν να έχεις όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους (σ.σ. εννοώντας τον Άκπομ που ήρθε από τον πάγκο) και αυτός ήταν ο στόχος μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Σήμερα δείξαμε μια αγωνιστική ταυτότητα που ήταν βασισμένη στην ποιότητα και το πλάνο μας. Θεωρώ πως σήμερα φάνηκε το πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές νοιώθουν ότι τους υπολογίζει ο προπονητής. Ο πολύς ο κόσμος συνήθως ξεχνά τους παίκτες που είναι στον πάγκο, εγώ όμως ποτέ.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο ο Ντιέγκο (σ.σ. Μπίσεσβαρ) να μείνει σήμερα στον πάγκο αλλά εγώ ξέρω πόσο σημαντικός είναι.

Δεν σκέφτομαι ατομικά τους ποδοσφαιριστές. Η σκέψη μου σήμερα ήταν να φρεσκάρουμε μπροστά την ομάδα μιας και αρεσκόμαστε ως ομάδα να πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο. Να είστε σίγουροι ότι αυτά που ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές μας είναι δύσκολα και απαιτούν πολύ ενέργεια.

Αν δείτε όλα τα παιχνίδια μας οι πρώτες αλλαγές γίνονται στο εξήντα – εξήντα πέντε και έχουν να κάνουν με το φρεσκάρισμα της επίθεσης.

Επίσης θέλω να πω ότι και ο Πέλκας με τον Σφιντέρσκι έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως και οι αντικαταστάτες τους.

Αυτό που ρώτησα τους ποδοσφαιριστές μου στο ημίχρονο είναι αν τους αρέσει η μπάλα. Τους είπα, η μπάλα είναι φίλη μας και πρέπει να της συμπεριφερόμαστε με αγάπη! Σήμερα στο πρώτο μέρος πετύχαμε ένα γκολ και μετά φαινόταν ότι δε θέλουμε να παίξουμε…

Πρέπει να παίζουμε υπό πίεση και ανταποκριθήκαμε σε αρκετά καλό βαθμό στο δεύτερο μέρος. Ίσως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε κι ένα δυο γκολ ακόμα αλλά αυτά τα τριάντα λεπτά στο πρώτο μέρος είναι κάτι που δε μας άρεσε καθόλου.

Από τον Μάτος πάντα περιμένω παραπάνω πράγματα. Αυτό το οποίο θέλαμε να δοκιμάσουμε με την είσοδο του Βαρέλα ήταν να παίξουμε με πεντάδα πίσω σε ένα σύστημα 5-4-1 και το πώς θα αντιδρούσαμε. Επίσης ο Μάτος δέχθηκε μια κίτρινη κάρτα και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε».

 

Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.