Δυσμενές τοπίο δημιουργείται στο Νοσοκομείο Αγρινίου από τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται μετά και την παραίτηση που υπέβαλαν τρεις ιατροί της Παθολογικής Κλινικής, ανάμεσά τους η διευθύντρια. Αφορμή υπήρξε η απόφαση του διοικητή 6ης ΥΠΕ να μετακινηθεί παθολόγος του Νοσοκομείου Αγρινίου στο Ογκολογικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, προξενώντας -όπως είναι λογικό- αναβρασμό στους κύκλους των ιατρών του Νοσοκομείου. Παρότι η γνωμοδότηση της διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία και ζητήθηκε από την 6η ΥΠΕ, αναφορικά με την απόφαση, ήταν αρνητική δεν λήφθηκε υπόψιν.
Όπως υπόψιν δεν λήφθηκαν και οι αντικειμενικές συνθήκες που επικαλούνται οι ίδιοι ιατροί, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο μετακίνησης. Μπορεί στο Νοσοκομείο να υπάρχουν 8 παθολόγοι ωστόσο ο όγκος των περιστατικών που καλούνται να διαχειριστούν είναι δυσανάλογος του αριθμού τους. Το Νοσοκομείο του Αγρινίου καλύπτει μία πολύ μεγάλη γεωγραφικά περιοχή, με την πίεση να βαίνει συνεχώς αυξανόμενη και τις εφημερίες να καθίστανται μη διαχειρίσιμες σε περίπτωση που συνάδελφός τους μετακινηθεί.
Οι παθολόγοι καλούνται να ανταποκριθούν με βάση τις συνθήκες της δεδομένης χρονικής περιόδου σε 65-70 νοσηλείες, στις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (το οποίο είναι υποστελεχωμένο) καθώς και στα τακτικά ιατρεία, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το «εντέλλεσθε» που τέθηκε στο «τραπέζι» προ διαστήματος για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι παθολόγοι θα πρέπει να γίνουν «χίλια κομμάτια».
Το γεγονός ότι η απόφαση δεν ανακλήθηκε και διαφαίνεται ότι η διοίκηση της ΥΠΕ προτίθεται να προχωρήσει στην μετακίνηση του παθολόγου, επικαλούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες ότι σε νοσοκομεία γειτονικών-όμορων περιοχών υπάρχουν 4 παθολόγοι, οδήγησε στην παραίτηση των 3 στο Αγρίνιο.
«Μπαίνουμε στην χειμερινή περίοδο, αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τα περιστατικά που θα κληθούν να διαχειριστούν οι παθολόγοι του Νοσοκομείου. Το φορτίο θα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Η Παθολογική είναι κεντρικός πυλώνας του Νοσοκομείου. Αν καταρρεύσει, καταρρέει και το Νοσοκομείο μαζί», ανέφερε στο agrinionews.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, Μάκης Αραβανής, επεξηγώντας πως όχι απλά η διοίκηση της ΥΠΕ δεν λαμβάνει υπόψιν τα όσα οι γιατροί «φωνάζουν».
Την στιγμή που στο Νοσοκομείο Αγρινίου ανέμεναν μάλιστα ενίσχυση στο προσωπικό της Παθολογικής -με προκήρυξη θέσης ιατρού- όχι μόνο δεν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο μα τουναντίον…
Καθότι οι διαδικασίες παραίτησης δημοσίων υπαλλήλων ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία και δεν είναι κάτι που προχωρά με… fast track διαδικασίες, μένει να φανεί αν τελικώς θα πρυτανεύσει η λογική και αν θα εισακουστούν τα όσα λογικά επικαλούνται οι ιατροί…
6 Σχόλια
Το νοσοκομείο Αγρινίου χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.Η παθολογική είναι γεμάτη.Το προσωπικό του νοσοκομείου δίνει τεράστιο αγώνα.Ημουν συνοδός ασθενή για πέντε μέρες και η κατάσταση είναι οριακή.
Έπεται η χειρουργικη και έχει ο θεός, πολύπαθο ΕΣΥ ,πολύπαθο νοσοκομειο….επιτυχία των αριστων ,,,Άριστον κιβδηλον
Δυστυχώς η Υγεία κατέρρευσε πλέον από πολλούς παράγοντες. Όχι μόνο από την ανύπαρκτη στελέχωση αλλά και από πολλά άλλα που αν αναφερθούν ο κόσμος θα ξυπνήσει από το Τεχνικό κώμα που τον έχουν βάλει οι Κυβερνήσεις που κάνουν ότι όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας. Ο Θεός να φωτίζει τον κόσμο να εφαρμόζει το σωστό και το δίκαιο.
Το πρόβλημα με το Νοσοκομείο Αγρινίου θα λυθεί και θα γλυτώσει κόσμος όταν μετατραπεί σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Σαραντα τα κατό ναουμ …
Ζητώ η ΝΔ
Ζητώ ο Γεώργιος παπαναστασιου
Ζητώ ο Νεκτάριος Φαρμακης