Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Αναδρομή στη ρετρό TV: Πως ήταν οι εκφωνήτριες της ΕΡΤ το 1970

Αναδρομή στη ρετρό TV: Πως ήταν οι εκφωνήτριες της ΕΡΤ το 1970

Το 1970 το ΕΙΡ που δεν ήταν πια πειραματικό αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη τεσσάρων εκφωνητριών.

anadromi-sti-retro-tv-pos-itan-oi-ekfonitries-tis-ert-to-1970.col-81970 το ΕΙΡ που δεν ήταν πια πειραματικό αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη τεσσάρων εκφωνητριών. Η φωτογένεια, η καλή χρήση μιας, τουλάχιστον, ξένης γλώσσας και φυσικά η σωστή άρθρωση ήταν τα βασικά προσόντα που έπρεπε να έχουν οι υποψήφιες.

Και ω του θαύματος εμφανίστηκαν 800 κοπέλες. Δεν ήταν η ανεργία, τότε, αλλά η δύναμη που αποκτούσε το νέο μέσο.

Από αυτές επιλέχτηκαν οι τέσσερις που για τους μεγαλύτερους σημάδεψαν μια εποχή. Ας τις γνωρίσουμε, η ας τις ξαναθυμηθούμε για τους άνω των…άντα.

Νάκυ Αγάθου

Κερκυραία. Προηγήθηκε όλων. Πήγε στο ΕΙΡ το 1967 κι έμεινε στην εκφώνηση προγράμματος μέχρι το 1988. Ήταν η πρώτη παρουσιάστρια… sex symbol! Η ζεστή φωνή της δημιούργησε αίσθηση και έγινε θέμα ακόμα και στις επιθεωρήσεις. Όταν αποσύρθηκε από τη «μικρή οθόνη» ασχολήθηκε με τα κοινά. Ήταν υποψήφια με την «Πολιτική Ανοιξη» του Αντώνη Σαμαρά και στις τελευταίες εκλογές με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Σε φωτογραφία του 1970

Δείτε την σε δύο στιγμιότυπα από διαφορετικές χρονικές περιόδους

Το 1980

 Και λίγο αργότερα, το 1984

Ρίτα Ασημακοπούλου

Η «σοβαρή» και κάποιες φορές βλοσυρή παρουσία στην τηλεόραση. Για τη νεολαία της εποχής ήταν κάτι σαν τη… μεγάλη αδελφή. Πέρα από την παρουσίαση του προγράμματος ασχολήθηκε και με την παρουσίαση εκπομπών. Οι περισσότερες αφορούσαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ τις επόμενες μέρες.

Στα πρώτα της βήματα το 1970

Όταν αποσύρθηκε από τη τηλεόραση ασχολήθηκε ενεργά με τη τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πεντέλης.

Δείτε την

Κέλλυ Σακάκου

Παιδί της Νέας Σμύρνης, όπως αφηγείται η ίδια κατέθεσε την αίτησή της με μια μέρα καθυστέρηση. Όμως ο αρμόδιος υπάλληλος τη λυπήθηκε και την έκανε δεκτή. Δεν έπαψε να εμφανίζεται. Όταν ολοκλήρωσε τη πορεία της στην ΕΡΤ εμφανίστηκε σε αρκετές εκπομπές, είτε ως καλεσμένη, είτε ως πανελίστρια. Έχει άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω της και την εκφράζει και διαδικτυακά από την δική της σελίδα.

Σε φωτογραφία του 1970 σε μια από τις πρώτες της εμφανίσεις

Δείτε την και στην εποχή της έγχρωμης τηλεόρασης

 Μακώ Γεωργιάδου

Έφυγε από τη ζωή το 1992 σε ηλικία 46 χρόνων, νικημένη από τον καρκίνο. Είχε γεννηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ κι ήταν κόρη του συνθέτη Αλέκου Γεωργιάδη. Μιλούσε πέντε γλώσσες κι ήταν η πρώτη παρουσιάστρια του διαγωνισμού τραγουδιού της «Γιουροβίζιον», μεταδίδοντας τα όσα γίνονταν από το στούντιο. Το 1987 έδωσε τη θέση της στη Δάφνη Μπόκοτα. Διετέλεσε και παρουσιάστρια του Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης (1985-87).

Από τις πρώτες φορές που αντίκρισε τον φακό το 1970

Δείτε την λίγο πριν αποσυρθεί από την παρουσίαση προγράμματος

 

thetoc.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.