Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Αναγεννησιακοί πίνακες, βυζαντινοί ύμνοι και παραδοσιακά κάλαντα στη γιορτή της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Αναγεννησιακοί πίνακες, βυζαντινοί ύμνοι και παραδοσιακά κάλαντα στη γιορτή της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Με ένα μαγικό ταξίδι στο ζωγραφικό κόσμο των έργων της Αναγέννησης πλαισιωμένο  με βυζαντινούς ύμνους και με παραδοσιακά κάλαντα, γιόρτασε η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου την έλευση των Χριστουγέννων.Η ανακοίνωση της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της, αναφέρει:

Με ένα μαγικό ταξίδι στο ζωγραφικό κόσμο των έργων της Αναγέννησης πλαισιωμένο και με μουσικό ταξίδι στους βυζαντινούς χριστουγεννιάτικους ύμνους και στα τοπικά κάλαντα της πατρίδας μας, γιόρτασε η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου το κοσμοϊστορικό γεγονός της θείας γέννησης.

Η Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, φιλόλογος κ. Όλγα Σιούλα Διαμαντοπούλου παρουσίασε με πληρότητα, σαφήνεια, ενάργεια, παραστατικότητα και κυρίως με επιστημοσύνη χαρακτηριστικούς πίνακες με θέμα τη θεία γέννηση και την Παναγία με το θείο βρέφος από την πρώιμη, την όψιμη και ιδίως από την εποχή της ωρίμανσης και της κορύφωσης του καλλιτεχνικού κινήματος της Αναγέννησης.

Ακολούθως η κα Χρυσούλα Τασολάμπρου με τη χορωδία της απέδωσε σε κλίμα κατάνυξης ένα τρίπτυχο ύμνων και τραγουδιών στο πνεύμα των ημερών. Αρχικά ακούστηκαν έντεχνα τραγούδια  συνοδεία πιάνου με την πιανίστα κ. Κωνστάνς Καμποσιώρα, μετά βυζαντινοί ύμνοι από το αντρικό τμήμα και τέλος ακούστηκαν παραδοσιακοί καλαντισμοί απ’ όλη την Ελλάδα συνοδεία παραδοσιακών οργάνων με τους μουσικούς Γιάννη Καραγιάννη, Αποστόλη Κουτσουπιά και Νίκο Αυγέρη.

Πλημμύρισαν οι ψυχές των θεατών με συγκίνηση, αγαλλίαση, ευφροσύνη!

Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, τα Γενναία μας Παιδιά και το προσωπικό ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, τα μέσα ενημέρωσης και τους χορηγούς μας το ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΣτεφανάτος Π. Νικόλαος, την εταιρεία ΜΠΙΜΠΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, τις ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΕ, την Ποτοποιΐα Δυτικής Ελλάδας και τον κ. Βασίλη Καρμανίδη, και το Ανθωπολείο ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.