Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

“Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου”

“Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου”

20130916202737archaiologiko_agrinio15Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, χθες Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, και συζήτησε μαζί του τα θέματα που έχουν σχέση με την ανάδειξη των μνημείων, την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών των φορέων προς όφελος της ολοκληρωμένης ανάπτυξης και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ιδιαίτερη σημασία για την προώθηση αυτού του στόχου έχει ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου. Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα γιατί αν δεν εκσυγχρονιστεί το Μουσείο σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις και δεν αξιοποιηθούν οι χώροι του για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής σε κατάλληλους μουσειολογικούς χώρους η περιοχή Αγρινίου θα βρεθεί χωρίς Μουσείο.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Αγρινίου προσφέρθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος να συνδράμει στην σύνταξη των σχετικών μελετών, όμως θα πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΥΠΠΟ να συμπεριλάβουν άμεσα τη μελέτη και το έργο αυτό στα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα τους.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε επίσης για την ανάγκη μελέτης, ανάδειξης και εξασφάλισης της επισκεψιμότητας στον επιβλητικό και κλασικό Ναό του Στρατείου Διός στο χώρο της αρχαίας Στράτου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.