Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ανακαλώντας Μνήμες στην έκθεση της Μαρίνας Κουτσοσπύρου

Ανακαλώντας Μνήμες στην έκθεση της Μαρίνας Κουτσοσπύρου

1Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Αγρινιώτισσας ζωγράφου Μαρίνας Κουτσοσπύρου με τίτλο «Μνήμες».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε ότι : «Είμαι περήφανη που εγκαινιάζουμε την έκθεση ενός δικού μας παιδιού, της Βραβευμένης Αγρινιώτισσας ζωγράφου Μαρίνας Κουτσοσπύρου.
Είμαι επίσης χαρούμενη που η Δημοτική αρχή είναι συνεπής στο να δίνει χώρο και προτεραιότητα στους αγρινιώτες δημιουργούς. Θέλω να συγχαρώ με ιδιαίτερη θέρμη την κ. Μαρίνα Κουτσοσπύρου για την υπέροχη καλλιτεχνική της δημιουργία και να ευχηθώ εκ βάθους ψυχής να μας χαρίζει με τη μαγεία του χρωστήρα της όμορφα έργα».
Η Ζωγράφος Μαρίνα Κουτσοσπύρου ανέφερε : «Στην πρώτη μου ατομική έκθεση στο Αγρίνιο ,με τίτλο “ΜΝΗΜΕΣ” ανακαλώ ατομικές και συλλογικές μνήμες. Προσπαθώ να προσκαλέσω το θεατή να νιώσει συναισθήματα βλέποντας το έργο ,να διαβάσει τα σύμβολα και τη σημασία τους ,να προβληματιστεί ίσως …Μορφές περισσότερο γυναικείες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δεσμά ,τους εφιάλτες, τις ενοχές του παρελθόντος .Φιγούρες άλλοτε με εξωστρέφεια ,άλλοτε το αντίθετο …,εικόνες οικίες φορτισμένες με μνήμες και εμπειρίες περιπλέκοντας το πραγματικό με το ονειρικό».
Η ζωγράφος έχει συμμετάσχει σε 14 ομαδικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο ζωγραφικής στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Κρήτης το 2007, ενώ το 2004 έργο της προκρίθηκε για την Πινακοθήκη – Μουσείο της Κομοτηνής.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σύνολο.

Διάρκεια Έκθεσης : έως 11 Ιουνίου
Ώρες Λειτουργίας :καθημερινά 10-13.30 και 18.00 – 21.00
Σάββατο 10.00-13.30
2
3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.