Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ιδέες για ανακαίνιση του μπάνιου

Ιδέες για ανακαίνιση του μπάνιου

Η ανακαίνιση του σπιτιού είναι μια υπέροχη διαδικασία. Όμορφες αλλαγές συμβαίνουν στους χώρους του σπιτιού μας. Όμορφα υφάσματα, ζωηρά χρώματα καινούρια διακοσμητικά αντικείμενα.

Ένας από τους πιο βασικούς χώρους του σπιτιού που συνήθως χρειάζεται ανακαίνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι το μπάνιο και οι λόγοι διάφοροι. Εμφάνιση υγρασίας στους τοίχους, χαλασμένες σωληνώσεις ή και πλακάκια.

Έξυπνες και οικονομικές ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου

Συνήθως ο χώρος του μπάνιου είναι μικρός επομένως δύσκολα μπορούμε να βάλουμε πολλά αντικείμενα. Καλό είναι λοιπόν να κινηθούμε σε μίνιμαλ επιλογές, ώστε να μην δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι ο χώρος μας είναι ακόμα πιο μικρός.

Μπορούμε λοιπόν για την ανακαίνιση του μπάνιου μας να επιλέξουμε έναν νιπτήρα με ντουλάπι, οπότε να έχουμε και έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο.

Επίσης, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε σε αλλαγή της κουρτίνας του μπάνιου. Λόγω της υγρασίας που μένει πάνω σε αυτή, δεν είναι απίθανο να αναπτυχθούν διάφορα μικρόβια και μύκητες. Αντί της κουρτίνας λοιπόν, προτιμάμε να τοποθετήσουμε τσάμι που είναι πιο χρηστικό και παράλληλα περισσότερο μοντέρνο. Καθαρίζεται εύκολα και δεν «φυλακίζει» την υγρασία.

Όσο για τις γωνιακές ντουζιέρες, αν και φαίνεται να μην πιάνουν πολύ χώρο, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο πρακτικό να μεταφέρουμε την ντουζιέρα κατά μήκος του δωματίου του μπάνιου.

Τι πλακάκια να βάλουμε;

Μια πολύ όμορφη, σικ και μοντέρνα επιλογή για τα πλακάκια του μπάνιου είναι να βάλουμε πλακάκια στο χρώμα της μέντα. Είναι ένα χρώμα απαλό και δροσερό που θα φωτίσει το χώρο του μπάνιου μας.

Μπορούμε επίσης να κινηθούμε σε διχρωμίες κι έτσι να χρησιμοποιήσουμε τόσο πλακάκια στο χρώμα της μέντας όσο και πλακάκια σε λευκό χρώμα.

Για τους πολύ τολμηρούς, ωστόσο, προτείνεται και η χρήση του ασπρόμαυρου στα πλακάκια του μπάνιου, όμως μια τέτοια επιλογή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην λοιπή διακόσμηση.

Τέλος, αν θέλετε κάτι που να θυμίζει περισσότερο εξοχή και φυσικό περιβάλλον μπορούμε να κινηθούμε σε πλακάκια με αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ και χρησιμοποιώντας το υλικό του ξύλου στα έπιπλα του μπάνιου, όπως π.χ. για τον νιπτήρα.

Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πλακάκια στο μπάνιο σας και αναζητάτε κάτι πιο οικονομικό, μπορείτε να διατηρήσετε τους τοίχους και να επενδύσετε σε εφέ λευκού τούβλου σε έναν από αυτούς.

Καθρέφτες και υπόλοιπη διακόσμηση

Αν ο χώρος του μπάνιου σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να κινηθείτε σε λιτά και μικρά σχήματα για τους καθρέφτες. Μια μοντέρνα και σικ επιλογή είναι η οι στρογγυλοί καθρέφτες.

Αν όμως το μπάνιο σας έχει μεγαλύτερο χώρο τότε μπορείτε να τοποθετήσετε ένανκαθρέφτη κατά μήκος του χώρου. Γενικότερα, οι καθρέφτες κάνουν τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι, επομένως, αν αγαπάτε τους καθρέφτες μην διστάσετε να τους χρησιμοποιήσετε για το μπάνιο σας.

Όσο για την υπόλοιπη διακόσμηση, θέλουμε το μπάνιο μας να μας δίνει την αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς. Επομένως, μπορούμε να τοποθετήσουμε όμορφα και μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, μικρά κάδρα στους τοίχους και φυσικά όμορφα ρεσό και διακοσμητικά κεριά ή ακόμα και κρυφό φωτισμό.

Άρθρο από DynamicGroup.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.