Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ανακοίνωση -κόλαφος της ΔΕΗ για τη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Ανακοίνωση -κόλαφος της ΔΕΗ  για τη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

“Όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην υδροδότηση της πόλης αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης»

deh_grafeia_425xΑνακοίνωση-κόλαφος υπήρξε από τη ΔΕΗ για το δήμο Μεσολογγίου καθώς κάνει γνωστό πως «έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση του υπέρογκου χρέους της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, το οποίο πλέον προσεγγίζει το ποσό των 3,3 εκατ. €, θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας».
Σημειώνει μάλιστα πως τα «όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της πόλης αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης. Η μετάθεση των ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:
Η ΔΕΗ έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση του υπέρογκου χρέους της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, το οποίο πλέον προσεγγίζει το ποσό των 3,3 εκατ. €, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της.
Η καθόλα νόμιμη αυτή ενέργεια αποτελεί το ύστατο μέτρο που η ΔΕΗ έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει τη συνεχή διόγκωση των τεράστιων οφειλών, να διασφαλίσει τα έσοδά της, την ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ίση μεταχείριση και τα συμφέροντα των πελατών της.
Τα όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της πόλης αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης. Η μετάθεση των ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ΔΕΥΑΜ επί σειρά ετών ακολούθησε παρελκυστική τακτική σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης αποσκοπώντας στην μετακύλιση στην ΔΕΗ ΑΕ του κόστους υδροδότησης των πελατών της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση που προτάθηκε από τη ΔΕΗ, το μηνιαίο ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε καταναλωτή/υδρόμετρο, ανέρχεται σε 1,51€.
Εκφράζοντας την λύπη μας για την πιθανή ταλαιπωρία των καταναλωτών ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των αρμοδίων και στην άμεση διευθέτηση του χρέους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. RIPT

    Ρε μάγκες, ούτε ένα “Ιερή” στην ανακοίνωση; Ντροπή ρε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.