Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Ανακοίνωση της Συμμετοχής για τις εξελίξεις στη Β’ ΕΛΜΕ

Ανακοίνωση της παράταξης Συμμετοχή για την ολοκλήρωση συγκρότησης του Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ:

simmetoxi1

Μετά τη συγκρότηση του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ τι; Γιατί τα μέλη του δεν μπορούν να συνεδριάζουν στις 16:00;
Χτες συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας. Από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε μείνει η θέση του ταμία μόνο, την οποία και δεν ήθελε καμία παράταξη. Η μεν πρώτη παράταξη με τη δικαιολογία, ότι έχει ήδη πάρει τις θέσεις του αντιπροέδρου και του οργανωτικού γραμματέα, οπότε πήρε ότι της αναλογούσε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη παράταξη, αφού είχε πάρει τη θέση του γραμματέα. Εμείς λοιπόν αναφέραμε, ότι δεν μπορεί η πρώτη παράταξη να μην πάρει έναν τουλάχιστον εκτελεστικό ρόλο και να μην παρέχει με κάποιο τρόπο βοήθεια στη λειτουργία της ΕΛΜΕ. Προτείναμε λοιπόν να παραιτηθεί η πλειοψηφούσα παράταξη του οργανωτικού γραμματέα και να αναλάβει τον ρόλο του ταμία. Αν δεν γίνει αυτό, είπαμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε την ΕΛΜΕ και χωρίς την παράταξη της πλειοψηφίας. Τελικώς η πρότασή μας έγινε δεκτή, η πλειοψηφούσα παράταξη, μετά από επικοινωνιακούς ελιγμούς, για να βγει από τη δυσχερή θέση, παραιτήθηκε του οργανωτικού γραμματέα, τον οποίο αναλάβαμε εμείς και ανέλαβε τον ρόλο του ταμία. Για την τελική σύνθεση του ΔΣ, μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

Κατόπιν, έπρεπε να έρθουμε σε συνεννόηση για τον ορισμό της ημέρας και ώρας των τακτικών συνεδριάσεων. Εδώ να σας ενημερώσουμε ότι ο πρόεδρος, υπηρετεί σε εσπερινό σχολείο. Κωλύεται λοιπόν τις περισσότερες ώρες λειτουργίας του. Προτάθηκε λοιπόν από πλευράς του, μιας και οι τακτικές συνεδριάσεις γίνονται ανά 15νθήμερο μία φορά τον μήνα να γίνονται στις 16:00 κάθε Δευτέρα και μία φορά κάθε Τρίτη στις 19:00. Υπήρξαν ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις από όλες σχεδόν τις υπόλοιπες παρατάξεις, όσον αφορά ειδικά των ορισμό συνεδρίασης στις 16:00. Έγινε προσπάθεια να φανεί απαράδεκτο το ότι ο πρόεδρος υπηρετεί σε εσπερινό σχολείο. Σε ερώτηση του προέδρου ποια η δυσκολία μια φορά τον μήνα να συναντιόμαστε απόγευμα, οι απαντήσεις ήταν απλά αστείες. Δεν μπορεί να λέμε ότι ούτε τα άλλα ΔΣ σωματείων συνεδριάζουν βράδυ, τη στιγμή που σε ορισμένα είναι κάτι το συνηθισμένο. Δεν μπορεί να λέμε, ότι δεν εξυπηρετεί η ώρα αυτή για να προσέλθει κάποιος συνάδελφος στη συνεδρίαση(πράγμα που φυσικά δεν ισχύει), τη στιγμή που αντιδημοκρατικά αποκλείεται ο συνάδελφος που δουλεύει στη βραδινή ζώνη. Δεν μπορεί να λέμε ότι η ώρα αυτή θα οδηγήσει σε διάλυση την ΕΛΜΕ, τη στιγμή που οι ίδιοι που αναφέρουν κάτι τέτοιο, αν και μιλούν σε υψηλούς τόνους περί αγωνιστικότητας, δεν μπορούν να αγωνιστούν και στις 16:00 και στην ουσία δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛΜΕ.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι σε επίμονες ερωτήσεις μας, τι κάνουν τα μέλη του ΔΣ στις 16:00 καθημερινά που να κωλύει αντικειμενικά τη συμμετοχή τους σε συνεδρίαση ΔΣ, δεν πήραμε σαφή απάντηση. Ας τους ρωτήσουν λοιπόν οι συνάδελφοι, ειδικά όσοι τους ψήφισαν, τι κάνουν κάθε μέρα στις 16:00;

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος δεν επιθυμεί να πάρει τη μείωση ωραρίου που δικαιούται. Η μείωση δίνεται γιατί μαζί με τον γραμματέα και τον αντιπρόεδρο πρέπει να περιοδεύουν κάθε Πέμπτη στα σχολεία της ΕΛΜΕ. Εφόσον υπηρετεί σε εσπερινό σχολείο, η μείωση είναι στη ουσία αχρείαστη. Αντίθετα, θα χρειαστεί να αιτηθεί κάποιες φορές άδεια, για να διεκπεραιώσει τα όποια έκτακτα καθήκοντα της ΕΛΜΕ. Σίγουρα τα καθήκοντα της ΕΛΜΕ, είναι κάτι που πρέπει να δίνεται μια σχετική προτεραιότητα Δεν μπορεί όμως και δεν είναι στις επιδιώξεις του προέδρου, να απουσιάζει συνεχώς από το σχολείο του και να δώσει την παραμικρή λαβή σε σχόλια παντελώς άδικα και ανυπόστατα για τον κλάδο, από ανθρώπους που ουσιαστικά φαίνεται πως δεν έχουν ιδιαίτερη ιδέα. Ένα τέτοιο σχόλιο ακούσαμε πρόσφατα από τη κα Κεραμέως. Αν κάποιες παρατάξεις και ειδικά η πρώτη σε μέλη στο ΔΣ, επιθυμούν ή είναι στις επιδιώξεις τους να ρίχνουν νερό στο μύλο τόσο βαθιά άδικων απόψεων, που θίγουν τον συνάδελφο που τρέχει με συνέπεια να προλάβει 4 ή και πλέον σχολεία, εμείς δεν θα το κάνουμε.

Για τη Συμμετοχή,

Σωτήρης Καρανίκας
Γιώργος Κουμπαρούλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.