Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

O Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου απαντά για H&M και στέλνει μήνυμα στους καταναλωτές

Εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και  απαντά στους «ανησυχούντες στα social media» ότι και «η συγκεκριμένη πολυεθνική τελικά θα βρει τον τρόπο να ανοίξει…».emporikos-syllogos-agrinioy

 “Τρεις εμπορικές “οφειλές”… τώρα που κατάκατσε ο “κουρνιαχτός” για την εγκατάσταση της Πολυεθνικής Η&Μ στο Αγρίνιο. Mε αυτό τον τίτλο έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.
Ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει δημόσια την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης , υπογραμμίζοντας τον συμβολισμό που αυτή είχε.  Δεν παραλείπει με δηκτικό τρόπο να απαντήσει  στους «ανησυχούντες στα social media»   ότι και «η συγκεκριμένη πολυεθνική τελικά θα βρει τον τρόπο να ανοίξει…».
Ο Εμπορικός Σύλλογος δράττει της ευκαιρίας να ζητήσει τη στήριξη των καταναλωτών  με το εξής μήνυμα: «Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συντοπίτες καταναλωτές και φίλους…ότι η αγορά της πόλης μας διαθέτει τοπικές επιχειρήσεις με ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές για όλα τα βαλάντια και με  «ονοματεπώνυμο»…, που τον τζίρο τους, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές, τον ανακυκλώνουν και τον διαχέουν στον τόπο μας, προς όφελος και προς το συμφέρον του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

3  ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ “ΟΦΕΙΛΕΣ” !!! …ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΑΤΣΕ Ο ΄΄ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ ΄΄!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ H & M ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΟΦΕΙΛΗ 1η

Οφείλουμε να τονίσουμε και δημόσια την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Είναι μια απόφαση που εμπεριέχει κυρίως έναν « συμβολισμό»  απέναντι σε ένα διάτρητο ως  ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο που θα όφειλε να ρυθμίζει το εμπορικό δίκαιο και την εμπορική χωροταξία της χώρας και να εξασφαλίζει στην αγορά συνθήκες  «ισονομίας»  και «τίμιου ανταγωνισμού»  και όχι τον παράδεισο ολιγοπωλιακών στρεβλώσεων και συμφερόντων.

ΟΦΕΙΛΗ 2η

Οφείλουμε να καθησυχάσουμε τους «ανησυχούντες»  !!! στα social media κυρίως, ότι και η συγκεκριμένη πολυεθνική τελικά θα βρει τον τρόπο να ανοίξει…- νομικό πλαίσιο «κόσκινο»  με πολλές πόρτες και ακόμη περισσότερα παράθυρα διαθέτει η νεοαποικία του «ελλαδιστάν» – και η «ανάπτυξη» (τρομάρα μας) είναι κοντά …και δεν θα χρειάζεται να ξενιτεύονται σε άλλες πόλεις για να βρουν αυτή ή  άλλες πολυεθνικές να ψωνίσουν (έλεος….). Απλά να τους ενημερώσουμε, αν το θεωρούν σημαντικό, ότι  η παρουσία τους, όπως επίσημες έρευνες έχουν δείξει, μεγαλώνει την ανεργία γιατί σε κάθε θέση «μερικής εργασίας» που προσφέρουν αντιστοιχούν τουλάχιστον τέσσερις (4)  θέσεις ανεργίας, μέσα από τις επιπτώσεις που προκαλούν.

ΟΦΕΙΛΗ 3η   

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συντοπίτες καταναλωτές και φίλους…ότι η αγορά της πόλης μας διαθέτει τοπικές επιχειρήσεις με ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές για όλα τα βαλάντια και με  «ονοματεπώνυμο»…, που τον τζίρο τους, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές, τον ανακυκλώνουν και τον διαχέουν στον τόπο μας, προς όφελος και προς το συμφέρον του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ.

Υ.Γ.

Και 1 σχόλιο

Για το κατάπτυστο, προσβλητικό και συκοφαντικό άρθρο  για την πόλη και τους κατοίκους της του «επαΐοντα» αρθρογράφου Αθηναϊκού ενημερωτικού site, του λέμε μόνο…Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΙΚΗΤΗ!!! Ευτυχώς που στο Αγρίνιο την έχουμε σε έλλειψη!!!

Για το θεωρητικό σκέλος της ανάλυσής του δεν προτιθέμεθα να του κάνουμε δωρεάν μάθημα πολιτικής οικονομίας (τι έμποροι θα ήμασταν άλλωστε ;;;) μπορούμε να τον παραπέμψουμε όμως στην πλούσια βιβλιογραφία που θα βρει αν πληκτρολογήσει  στην μηχανή αναζήτησης … «ολιγοπωλιακή στρέβλωση».

     ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α. 

Θέματα που ενδιαφέρουν

18 Σχόλια

 1. RIPT

  Αυτο με τον τζιρο, που ανακυκλωνεται στην πολη, τι το θελανε; Αφου, ως γνωστον, οι εμποροι του Αγρινιου εχουν εχουν χτισει τη μιση Λευκαδα (και στις δυο πλευρες)…

 2. PANE-6

  ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟ Η&Μ. ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ. ΕΜΕΙΝΕ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΧΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΠΟΛΗ ΟΡΦΑΝΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

 3. lekkas giorgos

  Ο τρόπος και η γλώσσα και μόνο της ανακοίνωσης του συλλόγου δείχνει οτι οι “εκπρόσωποι” των εμπόρων στο Αγρίνιο προφανώς περνούν τούς καταναλωτές για βλ#κες όπως λέει το αθηναϊκό άρθρο!!!

 4. Vasilia

  Όταν άνοιξαν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ κ έκλεισαν οι ντόπιοι ποιοι νοιαστηκαν? Πόσες ντόπιες αλυσίδες έκλεισαν? Τότε κ τώρα ακόμη για αυτούς που παλεύουν με μικρά μαγαζιά κ αφήνουν τα χρήματα στην πόλη Ποιος τους στηρίζει? & με ανταγωνιστικές τιμές κι εκείνοι.

 5. PASOKAKIAS

  Οι «αντικαπιταλιστές» και γόνοι ευκατάστατων εμπόρων, αιτιολογούν την αντίθεσή τους προασπιιζόμενοι το «καλό» των συναδέλφων τους. Αυτοί που όταν δεν ασχολούνται με την ακύρωση επενδύσεων και αναπλάσεων, αλληλοσυκοφαντούνται και στέλνουν το ΙΚΑ και το ΣΔΟΕ σε όσους πουλάνε τα ίδια είδη με αυτούς σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων.

 6. Ανώνυμος

  Τα μαγαζιά του Αγρινίου να κατεβάσουν τις τιμές για να μην έχουν πρόβλημα.

 7. Ανώνυμος

  Τοσες κα τοσες αλυσιδες εχουν ερθει στο Αγρινιο και δεν νοιαστηκε κανενας,τοσα τοπικα μαγαζια εχουν κλεισει.Μονο οταν προκειται για αλυσιδες ρουχων νοιαζονται.Γιατι αραγε;Σιγουρα καποιος λογος θα υπαρχει…

 8. Ανώνυμος

  Όντως η βλακεία είναι στον Αγρινιωτικο εμπορικό σύλλογο! Δηλαδή κύριοι του συλλόγου θεωρείται ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο? Τι να πω, ντρέπομαι που ζω σε αυτή την πόλη!!!

 9. Ένας

  @Vasilia
  Όταν τα ντοπια μαρκετ μας “έγδυναν” με τις τιμες τους ακριβως επειδη δεν υπηρχε σοβαρός ανταγωνισμός που ήσασταν εσείς;

  Οι καταναλωτές σκέφτονται και εκδικητικά. Με εκμεταλλεύεσαι τόσα χρόνια επειδή ξέρεις ότι αναγκαστικά θα αγοράσω από εσένα, μιας και δεν έχω που αλλού να πάω, οπότε τώρα που έχω επιλογές ήρθε η σειρά μου να σου πω “ευχαριστώ”.

 10. Gr

  Οποίος δεν θέλει να έχει πρόβλημα να ανοίγει και τα Σάββατα το καλοκαίρι να έχει ανταγωνιστικές τιμές, καλή συμπεριφορά, και οι Αγρινιώτες εκεί θα ψωνίσουν…….Με ύφος καρδιναλίων και τιμές το ένα άλλο ένα ;; όλοι θα πάνε στα πολυκαταστήματα….

 11. Ανώνυμος

  Οι κύριοι δεν νοιάζονται, το τι θα φάμε ρε παιδιά? Το ντύσιμο μας, για να μην μας κοροϊδέψουν το κάνουν οι άνθρωποι? ?

 12. O.X.

  Δυστυχώς, η παγκοσμιοποίηση θα μά ςκάνει όλους να δουλεύουμε σαν υπάλληλοι – σκλάβοι για μισό κομμάτι ψωμί.
  Μπράβο στον εμπορικό σύλλογο που αγωνίζεται…. αλλά δεν βλέπω φως.

 13. Συμμετεχοντας

  Ας δούμε τις απίστευτες ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ επιτυχίες του Συλλογου διαχρονικά..

  α) Κλείσιμο το Σάββατο των εμπορικών καταστημάτων τους Θερινούς μήνες..
  β) Άρνηση στην δημιουργία συγκεκρίμενου πολυκαταστηματος στο κέντρο του Αγρινίου..
  γ) Εκτίμησε πως η πόλη δεν διαθέτει ιστορικό, αλλά εμπορικό κέντρο και πως οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αλλάζουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης και πως το καθιστούν από μη επισκέψιμο σε μη προσβάσιμο, λόγω των πολλών πεζοδρομήσεων και αρνείτε την δημιουργία πεζόδρομων..

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μπεσίνη και το ΔΣ του Συλλόγου για τα όσα έχουν προσφέρει στην πόλη μας.

  υγ. Ραντεβού στο Κόπλα το καλοκαίρι..

 14. αιρετικός

  οποτε προκειται να ανοιξει στο Αγρίνιο πολυκατάστημα με ρούχα γίνεται χαμός με τον Εμπορικό Σύλλογο. Αλήθεια τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?

 15. sofia

  Πρώτον πας να τους δώσεις τα ζεστά λεφτάκια σου και οι έμποροι του Αγρινίου σε κοιτάνε σαν να κοιτάνε σκατά. Δεύτερον οι περισσότεροι Αγρινιώτες πάνε από χρόνια στην Πάτρα να ψωνίσουν γιατί δεν γίνεται να ζητάνε για ένα τσίτι στην κυριολεξία 50 ευρώ. το ίδιο ρούχο, σε δυο διαφορετικά μαγαζιά, 49 στο ένα στην παπαστράτου, 150 στο άλλο στην μπαιμπά. Είναι αισχρό το λιγότερο. Για αλλαγή παντελονιού σε νούμερο όχι σχέδιο, ΝΟΥΜΕΡΟ μου ζήτησαν 10 ευρώ επιπλέον για μου το αλλάξουν. Το ίδιο ρούχο που βρήκα σε μαγαζί και το ακριβοπληρωσα, το βρήκα στον κινεζο 12 ευρώ και κόντεψα να πάθω. και όταν πήγα να κάνω καταγγελία σε εφημερίδα μου απάντησαν ότι τα ξέρουμε αλλά κι εμείς από αυτούς ζούμε. Φυσικά οι διαφημίσεις! γιαυτό μην παλεύεται και πολύ. Ακόμα και εμπορικό να μην ανοίξει στην πόλη η Πάτρα θα είναι ΠΑΝΤΑ μια ώρα από δω.

 16. jιμ

  Όχι εγώ θα έλεγα να πάρει μία απόφαση το δημοτικό Συμβούλιο μαζί με εσάς και να μην ξαναανοίξει κανένα νέο κατάστημα στο Αγρίνιο. Ετσι θα μπορείτε και εσείς στο μέλον να κλείνετε τα καταστηματά σας και την Παρασκευή και εμείς οι υπηκοοί σας να σας κάνουμε τεμενάδες για να μας πουλήσετε όποτε θέλετε και σε όποια τιμή εσείς θέλλετε. βρε δεν μας χέζετε λέω εγώ.

 17. lekkas giorgos

  Η Πόλη ανδρώθηκε και μεγάλωσε από τούς καπνεμπόρους Παπαστρατους, Ηλιου Παναγοπουλοι κλπ, τούς θυμάται κανείς η “αριστερή” ιστορία της “πολης” του Αγρινίου προστάζει να ξεχαστούν στην λήθη γιατί οι άνθρωποι αυτοί ευεργέτησαν την πολύ και άφησαν πίσω τούς έργα πραγματικά …. οι άλλοι (βλέπε εμπορικός σύλλογος) τι ακριβώς έκαναν τόσα χρόνια!!! Η πόλη του Αγρινίου είναι πίσω από τον κόσμο και δυστυχώς ο ΝΕΟΣ Δήμαρχος δεν έχει το τσαγανό να τα σπάσει με τό κατεστημένο και να κάνει πραγματικό έργο και το όνομα του να μείνει στην ιστορία της πόλης γιατί πήγε μπροστά με αυτόν, κρίμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.