Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ανακοινώσεις από ΚΝΕ και «Ανυπότακτο Αγρίνιο» για τις εξελίξεις στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο

Ανακοινώσεις από ΚΝΕ και «Ανυπότακτο Αγρίνιο» για τις εξελίξεις στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο

Οι εξελίξεις στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου προκαλούν πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις.

Ο λόγος για την εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες της Διεύθυνσης για την κατάληψη του σχολείου τον περασμένο Οκτώβριο και την κλήση γονέων και μαθητών για καταθέσεις.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΚΝΕ και το Ανυπότακτο Αγρίνιο.

«Καλό θα ήταν η κυβέρνηση και η Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες.Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τέτοιες αποφάσεις και απαιτεί να παρθούν πίσω οι καταγγελίες απέναντι στους μαθητές τώρα!», αναφέρει η ΚΝΕ.

Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» σημειώνει πως«εμείς είμαστε εδώ να παρακολουθήσουμε την υπόθεση με πραγματικό ενδιαφέρον, γιατί για άλλη μια φορά η πόλη μας πρωτοτυπεί με αρνητικό τρόπο, και να παρέμβουμε στηρίζοντας αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους, γιατί διαισθανόμαστε ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει αδικία».

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!»

Από το πρώτο άνοιγμα των σχολείων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αγρινίου και του νομού μπήκανε μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την μόρφωση και την υγεία τόσο του κόσμου συνολικά όσο και των μαθητών συγκεκριμένα.

Στο δρόμο της πολιτικής της κυβέρνησης η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου προχώρησε σε εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίο διεκδικούσαν το αυτονόητο, να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Να τονίσουμε πως το ίδιο σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε για 14 μέρες λόγω κρουσμάτων πράγμα που αποδεικνύει την πολιτική της κυβέρνησης να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας και να θέλει τα σχολεία κλειστά από τον κορονοΐο. Βάζει απέναντι, τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Όλα αυτά σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων κινητοποιήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μαθητές είχαν δίκιο! Και γι’ αυτό είναι νικητές!

Είναι νικητές γατί κέρδισαν το πιο σπουδαίο: Αγωνίστηκαν για τις πραγματικές ανάγκες τους, τα έβαλαν με όλους όσους μπαίνουν εμπόδιο σε αυτές, κυρίως με την κυβέρνηση και την πολιτική της, που τους θέλει αμέτοχους, χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση, στο πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση και η Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες.

Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τέτοιες αποφάσεις και απαιτεί να παρθούν πίσω η καταγγελίες απέναντι στους μαθητές τώρα!

H ανακοίνωση του «Ανυπότακτου Αγρινίου»

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από τα συνεχόμενα lockdowns, την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση παίζει με τα όρια της ανοχής και της υπομονής μας, την ώρα που στερούμαστε βασικές ατομικές ελευθερίες για το «ευρύτερο καλό» και μας αποδίδονται εδώ και μήνες κατηγορίες για την έλλειψη ατομικής ευθύνης, την ώρα που η Δημοκρατία συνεχώς συρρικνώνεται και υπογράφονται νομοσχέδια για την Παιδεία, ενώ οι δομές σε όλες τις βαθμίδες παραμένουν κλειστές, αυτή την ίδια ώρα η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου παραπέμπει μαθητές στην Εισαγγελία για την κατάληψη του σχολείου τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ίδια διατείνεται – και μετά τον σάλο που ευλόγως προκλήθηκε στο υγιές σκεπτόμενο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας – μέσω συνεντεύξεων σε τοπικά sites ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια, αφού προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με μαθητές και γονείς οι οποίοι αδιαφόρησαν στο κάλεσμα για νουθεσία και ακολούθως παραχώρησε τα ονόματα στην Εισαγγελία. Από αυτά που γνωρίζουμε, μπορούμε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν φθορές στο σχολείο αλλά και πως αρκετοί γονείς δεν ενημερώθηκαν, αν και το επιδίωξαν.

Απλώς μια μέρα αποφάσισε να δώσει και να εκθέσει τα παιδιά με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο. Ακόμα όμως κι αν δεχτούμε καλόπιστα ότι έπραξε τα δέοντα ποιο ήταν το σοβαρό ζήτημα που έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη; Τι το τόσο σοβαρό έγινε; Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ό,τι μας πει.

Ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις έντονες διαφωνίες ορισμένων, η κ. Διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (!) απαντά μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου πλέον επισημαίνοντας, αυτή τη φορά, ότι δεν είχε σκοπό να τιμωρήσει τους μαθητές και τους γονείς ,αλλά να προφυλάξει τους «μαθητές που ίσως παρασύρθηκαν από εξωσχολικούς», οι οποίοι εμφανίστηκαν κάποια στιγμή με κουκούλες full face, έκαναν την κατάληψη, με συνέπεια τα παιδιά να χάσουν το μάθημά τους, χωρίς ωστόσο να προκληθεί στο σχολείο φθορά ή κλοπή.

Προκαλεί απορία δε ότι η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων επανέρχονται σε δηλώσεις εκπροσωπούμενοι αυτή τη φορά από δικηγόρο. Αμφιβάλλουμε πάντως αν οι οικογένειες των παιδιών που τα ονόματά τους βρίσκονται στον Εισαγγελέα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντέξουν αυτή την πολυτέλεια.

Η ανακοίνωση του πληρεξούσιου Δικηγόρου συνεχίζει «Όταν μας ζητήθηκε από τα όργανα της Πολιτείας περιγράψαμε μόνο αυτά που είδαμε και όσους εκ των μαθητών ίσως παρασύρθηκαν από τους ανωτέρω εξωσχολικούς» Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή αυτών των μαθητών που ενδεχομένως παρασύρθηκαν.

Από ότι φαίνεται από την ανακοίνωση καμιά σιγουριά δεν υπάρχει για τα ονόματα που δόθηκαν στην Εισαγγελία αφού η λέξη ίσως στην ανακοίνωση κάνει ακόμα κι εσάς τους ίδιους να έχετε αμφιβολία.

Ας συνεχίσουμε όμως να είμαστε καλόπιστοι και να θέσουμε κι εμείς με την σειρά μας ερωτήματα:

Πώς αντιλαμβάνεται άραγε το σχολείο, και εν προκειμένω η Διεύθυνσή του κατ’ αποκλειστικότητα -καθώς πουθενά στο κείμενο του Δικηγόρου δεν φαίνεται να έχει ερωτηθεί και συμφωνήσει επί του θέματος ο Σύλλογος Καθηγητών- τον παιδαγωγικό του ρόλο, όταν άμεσα καταφεύγει στην Εισαγγελία με ονόματα την πρώτη μέρα της κατάληψης;

Και αφού η Διεύθυνση αγωνιά για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ας απαντήσει και σε μερικές απορίες για τους λογούς που έκλεισε τμήμα του Σχολείου αρχικά και στη συνέχεια όλη η σχολική μονάδα; Γιατί με φόβους για επικείμενα και αποκρυβόμενα κρούσματα – όπως η ίδια δήλωσε- ένα σχολείο δεν διαλύεται, δεν κλείνει.

Το πιο λυπηρό όμως δεν είναι η Διευθύντρια και ο απολυταρχικός τρόπος που λειτούργησε. Αλλά το ότι την επιλογή αυτή στηρίζει ο Σύλλογος Γονέων. Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που θέλουν να δουν νέα παιδιά και γονείς να σέρνονται στα Δικαστήρια, στηρίζοντας μεθόδους και πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, πολύ πιο σκοτεινές.

Εμείς είμαστε εδώ να παρακολουθήσουμε την υπόθεση με πραγματικό ενδιαφέρον, γιατί για άλλη μια φορά η πόλη μας πρωτοτυπεί με αρνητικό τρόπο, και να παρέμβουμε στηρίζοντας αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους, γιατί διαισθανόμαστε ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει αδικία.

Υ.Γ. Επειδή θα υπάρξουν καλοθελητές που θα θελήσουν να σχετίσουν αυτή την ανακοίνωση με το καθεστώς ανομίας και βανδαλισμών που λαμβάνουν χώρο στα «Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια» και πέριξ αυτών, να τους πούμε ότι εμείς είμαστε ενάντια στους βανδαλισμούς και στις παρανομίες. Είμαστε «άτακτοι» και
«ανήσυχοι» εντός των νόμιμων ορίων και με βάση αυτό που προτάσσει η κοινωνική μας συνείδηση.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    « …στηρίζοντας μεθόδους και πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, πολύ πιο σκοτεινές…»
    Είναι θλιβερό να υιοθετείται τέτοια ρητορική μίσους από μια Δημοτική Παράταξη! Από πότε, κύριοι, του «Ανυπότακτου Αγρινίου» η προσφυγή στην Δικαιοσύνη αποτελεί «σκοτεινή» επιλογή; Εξ, όσων εγώ γνωρίζω, σκοτεινές είναι μόνον οι εποχές ανομίας! Ντροπή να στοχοποιείται ο Νόμος! Εκτός και αν για το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» η βία και η ανομία είναι «φωτεινή» πρακτική…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.