Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Με μεγάλη ανταπόκριση η εκδήλωση στην Ανάληψη Τριχωνίδας για τη βιολογική καλλιέργεια (φωτο)

Με μεγάλη ανταπόκριση η εκδήλωση στην Ανάληψη Τριχωνίδας για τη βιολογική καλλιέργεια (φωτο)

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στην Ανάληψη Τριχωνίδας πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση με θέμα: “Βιολογική καλλιέργεια ελιάς & άλλων προϊόντων”. Η εκδήλωση ήταν μία διοργάνωση του Πολιτιστικό Συλλόγου “Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα προηγήθηκαν σχετικές εισηγήσεις και ακολούθησε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων της Ορεινής Τριχωνίδας.

Η Υπεύθυνη Εισαγωγών & Εξαγωγών του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κυρία Έλενα Καλίνινα αναφέρθηκε στις δυνατότητες των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Ρωσίας, αλλά και στους τρόπους που μπορεί να προωθηθεί ένα προϊόν σε μια ξένη χώρα.

Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλτούρας κυρία Τζούλια Συσάλοβα μίλησε για τη σημασία των προϊόντων καθώς πρότεινε την οργάνωση αποστολής στην Ρωσία με συναντήσεις και εκδηλώσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών.

Επίσης παρεμβάσεις έκαναν οι κ. κ. Βασίλειος Λοϊζος – Πρόεδρος του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου, Κώστας Γλαβάς – τ. Αντιδήμαρχος Θέρμου & Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναλήψεως, Θόδωρης Κασόλας – Επικεφαλής Αντιπολιτεύσεως Δήμου Θέρμου, Γιώργος Σαγώνας – τ. Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, Θόδωρης Ζόρης – εκπρόσωπος Βιοτριχωνίδας & Προοδευτικού Συλλόγου Γαβαλούς και άλλοι.

Η γευσιγνωσία των τοπικών προϊόντων μετά το πέρας των ομιλιών περιελάμβανε μέλι, κρασί, ρόδια, χυμούς, λάδι, ελιές, όσπρια, τσίπουρο και γλυκά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.