Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Αναμένεται κάθοδος (και με λεωφορεία) Ξηρομεριτών στο Αγρίνιο για το «χρυσό στεφάνι του Θυρρείου»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 22 Μαΐου θα παρουσιάσει στο αρχαιολογικό μουσείο Αγρινίου για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό ως έκθεμα του μήνα το «χρυσό στεφάνι του Θυρρείου» .

Πρόκειται για το χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς του 2ουαι.π.Χ. που βρέθηκε το 1973-74 σε κιβωτιόσχημο τάφο στο ακαρνανικό Θύρρειο, και θα εκτεθεί μαζί με τα συνευρήματά του: χρυσό ενώτιο με μορφή ερωτιδέα, οκτώ λογχοειδή φύλλα ελιάς που ανήκουν σε άλλο στεφάνι, πέντε μικρά ελάσματα χρυσού, που ενδεχομένως ανήκουν σε διάδημα ή περίαπτο και αρκετά αγγεία.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σημαντική εξέλιξη ωστόσο στην περιοχή της Βόνιτσας διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια για το γεγονός πως η πρώτη έκθεση του «χρυσού στεφανιού» δεν γίνεται στο αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου , που αποτελεί αίτημα διαχρονικό.

Παρόλα αυτά αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών από το Ξηρόμερο την 22α Μαίου στο Μουσείο στο Αγρίνιο. Αναφέρει σε κάλεσμα του ο πρόεδρος του Θυρρείου Χρήστος Παλούκης:

Μετά από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το χρυσό στεφάνι του Θυρρειου ,σας ενημερώνουμε οτι:

Στην ιστορική παρουσίαση του αρχαίου Στέφανου για πρώτη και μοναδική φορά στο κοινό, στο αρχαιολογικό μουσείο Αγρίνιου την Τετάρτη 22/5/19 στις 10.00 πμ η κοινότητα Θυρρείου με τη βοήθεια και του κέντρου μέριμνας Ακτίου Βόνιτσας και τη συμπαράσταση της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων θα μισθώσει δύο λεωφορεία για την μεταφορά του κοινού που επιθυμεί να παρευρεθεί στην παρουσίαση των αρχαίων ευρημάτων..
Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί από την πλατεία 
Προσκαλούμε όλους του υποψήφιους περιφερειάρχες, τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καθώς και όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας όπως και κάθε φορέα όλων των επιπέδων και απλούς πατριώτες που θέλουν να συμπαρασταθούν στο αγώνα μας να παραμείνει το Μουσείο Θυρρειου ανοικτό..Όπως του αξίζει…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Η μυρτιά, η Σμυρτιά, είναι σύμβολο τών γνησίων ελλήνων, διότι φέρει το ειδικό χαρακτηριστικό του σώματος του έλληνα τη μυρωδιά του, αν μυρισετε το σώμα ενός έλληνα καί δαγκωσετε σπόρο ζμυρτιας θα το διαπιστωσετε αμέσως,όπως σύμβολο των Ελλήνων είναι και η βάγια, διότι και αυτή φέρει τη μυρωδιά του έλληνα, ο κάθε λαός φέρει τα δικά του ιδικά χαρακτηριστικά του σώματος του, αυτό μπορεί ο κάθε ένας άν αμφιβάλλει να κάνει έρευνα και να το διαπίστωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.