Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Αναμένονται χιλιάδες κρούσματα το επόμενο διάστημα – Στο τραπέζι και το «lockdown», λέει ο Σύψας

Κορωνοϊός: Αναμένονται χιλιάδες κρούσματα το επόμενο διάστημα – Στο τραπέζι και το «lockdown», λέει ο Σύψας

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας, πρόσθεσε ακόμη

Ότι η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων κορωνοϊού αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται είπε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται βήμα-βήμα.

«Το ποια θα είναι η έκταση της διασποράς της νόσου, αλλά και το πόση επιτυχία είχαν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, θα φανεί τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες», είπε ο Νίκος Σύψας και πρόσθεσε: «Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα μεγάλη πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες. Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Ο αριθμός των θανάτων που θα έχουμε εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ίδιος μίλησε και για το ενδεχόμενο του lockdown και είπε πως είναι «στο τραπέζι της ομάδας εμπειρογνωμόνων, το οποίο συμβουλεύεται η πολιτική ηγεσία, υπάρχει και το lockdown. Όλα, όμως, επανεκτιμώνται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε μέρα μπορεί να φέρει νέα μέτρα».

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.