Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Αναμένοντας τις ανακοινώσεις για τις αντιδημαρχίες Αγρινίου

Αναμένοντας τις ανακοινώσεις για τις αντιδημαρχίες Αγρινίου

«Όποιος λέει πως ξέρει τις προθέσεις του Παπαναστασίου λέει ψέματα». Το σχόλιο αυτό ανήκει σε έμπειρο αυτοδιοικητικό της πόλης που ρωτήθηκε για τις σκέψεις του δημάρχου αναφορικά με το νέο σχήμα αντιδημάρχων.

Την προσεχή εβδομάδα  αναμένεται η απόφαση και η ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων Αγρινίου κάτι που επιβάλλεται να γίνει μιας και η θητεία τους είναι ετήσια και ο πρώτος χρόνος τους συμπληρώνεται την 9η Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο στίγμα των επόμενων κινήσεων του ο δήμαρχος δεν έχει εκπέμψει, ζήτησε όμως-προ διμήνου- από κάθε αντιδήμαρχο του απολογισμό έργου και υποτίθεται πως θα το αξιολογήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι περιορίζονται σε εκτιμήσεις που συγκλίνουν πως οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, ενδεχομένως να υπάρχουν μια-δυο προσθήκες καθώς δύναται οι αντιδήμαρχοι (εννέα σήμερα) να είναι μέχρι 12 (με τρεις άμμισθους) .

Εκτιμήσεις  που βασίζονται και σε κάποια δεδομένα, όπως το ότι δεν υφίσταται πίεση από ενδιαφερόμενους  μιας και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι μόλις 19 και οι περισσότεροι με ρόλους στη δημοτική αρχή.

Αβέβαιο εξάλλου θεωρείται το αποτέλεσμα της επαναπροσέγγισης του δημάρχου με τρία πρόσωπα που υπήρξαν βασικοί παράγοντες της πρώτης πενταετίας και πλέον -για διάφορους λόγους- έχουν αποστασιοποιηθεί.

Υπάρχει όμως και μια παράμετρος που πέφτει στο τραπέζι των σχετικών συζητήσεων και υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσε έκπληξη. Το ενδεχόμενο να εντάξει ο Παπαναστασίου στο σχήμα των αντιδημάρχων πρόσωπο από άλλο συνδυασμό. Λέγεται πως το σκέφτεται  και είναι προφανές πως  ο λόγος γίνεται για τον μόνο ιδεολογικά συγγενικό συνδυασμό στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι αρκετοί αυτοί που επιθυμούν την επαναπροσέγγιση των δύο συνδυασμών  και είναι εμφανές και σε κάθε παρατηρητή των δημοτικών συμβουλίων πως εκλείπει η αντιπαράθεση του παρελθόντος. Αν αυτό είναι απλώς συγκυριακό ή προμήνυμα θα φανεί σύντομα…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.