Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

“Το αναπηρικό κίνημα και η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου”

ΑΜΕΑ_0

Η φυλάκιση του προέδρου του Συλλόγου Αναπήρων Αιτωλοακαρνανίας η «Ελπίδα» προκάλεσε αίσθηση και συζητήσεις στην τοπική κοινωνία. Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση κάνει για την εξέλιξη αυτή ο κ. Νίκος Δεληγιάννης, δάσκαλος- διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
«Δεν πρέπει να προκαλεί αίσθηση στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία της περιοχής μας, αφού η ίδια αυτή κοινωνία η οποία σήμερα εκπλήσσεται και δηλώνει σοκαρισμένη, είναι αυτή που όλα αυτά τα χρόνια σιωπηρά και φανερά στήριζε τις προσπάθειες του προέδρου και τον θεωρούσε υπόδειγμα και πρότυπο προσφοράς και αγωνιστικότητας. Αντάμειβε δε τους αγώνες του με την τοποθέτησή του σε ψηφοδέλτια, νομαρχιακών και περιφερειακών εκλογών σε διοικητικά συμβούλια ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ – ΚΑΦΚΑ, σε παραχώρηση χώρων στέγασης του Συλλόγου, σε γενναίες επιχορηγήσεις, σε παραχώρηση ταξί μεταφοράς αναπήρων και σε άλλες προκλητικές διευκολύνσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο κ. Δεληγιάννης. Το άρθρο αναλυτικά:

Το αναπηρικό κίνημα και η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου

Είναι σίγουρα λυπηρό το γεγονός της καταδίκης σε επτά χρόνια φυλάκιση για απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου, του προέδρου του Συλλόγου Αναπήρων Αιτωλοακαρνανίας η «Ελπίδα» ο οποίος αποτελούσε και αποτελεί κορυφαίο στέλεχος του αναπηρικού κινήματος και πρόσωπο με αναφορές στο πολιτικο-κοινωνικό σύστημα του τόπου μας. Ωστόσο το παραπάνω γεγονός δεν πρέπει να προκαλεί αίσθηση στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία της περιοχής μας, αφού η ίδια αυτή κοινωνία η οποία σήμερα εκπλήσσεται και δηλώνει σοκαρισμένη, είναι αυτή που όλα αυτά τα χρόνια σιωπηρά και φανερά στήριζε τις προσπάθειες του προέδρου και τον θεωρούσε υπόδειγμα και πρότυπο προσφοράς και αγωνιστικότητας. Αντάμειβε δε τους αγώνες του με την τοποθέτησή του σε ψηφοδέλτια, νομαρχιακών και περιφερειακών εκλογών σε διοικητικά συμβούλια ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ – ΚΑΦΚΑ, σε παραχώρηση χώρων στέγασης του Συλλόγου, σε γενναίες επιχορηγήσεις, σε παραχώρηση ταξί μεταφοράς αναπήρων και σε άλλες προκλητικές διευκολύνσεις.
Το παραπάνω γεγονός είναι η συνέχεια και η απόδειξη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σωματεία και οι σύλλογοι υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το ίδιο συγκλονιστικό με τα παραπάνω είναι επίσης το γεγονός ότι σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τέσσερις υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας, της περιόδου 2005-2006, σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων για δράσεις που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.
Όλα αυτά τα επισημαίνω γιατί την υποστήριξη και αντιπροσώπευση των ανήμπορων, των αδύναμων και των ευπαθών ομάδων τη διαχειρίζονται δυστυχώς άνθρωποι που δεν έχουν καμία επιστημονική κατάρτιση, είναι ημιμαθείς, καιροσκόποι και υποκριτές. Οι δε κυβερνήσεις για να ικανοποιήσουν τους αρεστούς στα συμβούλια διοίκησης φορέων υποστήριξης βλέπε ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, διόριζαν ημέτερους ακόμα και από το Μηχανολογικό του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών στο Αγρίνιο .
Οι παραπάνω συμπεριφορές δεν είναι οι μοναδικές, αφού η υποκριτική φιλευσπλαχνία περισσεύει σε πολλά σωματεία και φορείς του αναπηρικού χώρου ακόμα και στην περιοχή μας και όλοι όσοι υπηρετούμε το συγκεκριμένο χώρο το γνωρίζουμε. Δυστυχώς η προσφορά υπηρεσιών προς τους ανήμπορους είναι δυσανάλογα μικρότερη των προνομίων, των επιχορηγήσεων και των δωρεών που διαχειρίζονται.
Και για να μην εκπλαγούμε σε μελλοντικές καταγγελίες και καταδίκες, οφείλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια των ευπαθών ομάδων σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συντονισμένες μακροχρόνιες πολιτικές που θα βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και θα υλοποιούνται από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θα υπόκεινται στην διαδικασία της λογοδοσίας και του ελέγχου.

Του Νίκου Δεληγιάννη δάσκαλου- διευθυντή 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως και οι υπόλοιποι βέβαια, ψηφίζουν ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ και ΛΑΜΟΓΙΑ εφόσον τους κάνουν τα χατίρια…

  Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ σε ΤΙΠΟΤΑ σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

  Δεν φταίνε οι κυβερνήσεις για τη σημερινή κατάσταση αλλά ΌΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  Όταν πχ ο Γιαννίτσης ζητούσε να ρυθμιστεί το ασφαλιστικό ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ!!

 2. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

  Η ισοπέδωση για τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας δείχνει εμπάθεια κ. Δεληγιάννη. Το συγκεκριμένο γεγονός φυσικά και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “η απόδειξη και η συνέχεια”, για το τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αντίστοιχοι φορείς και σωματεία, είτε στην περιοχή μας είτε πανελλαδικά.

  Εσείς λοιπόν που όπως λέτε “υπηρετείτε “το συγκεκριμένο χώρο, αν γνωρίζετε οτιδήποτε για τους υποκριτικούς φιλεύσπλαχνους φορείς μπορείτε άνετα να προβείτε σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

  Τέλος αν υπόκεινται στη διαδικασία της λογοδοσίας και του ελέγχου οι “επαγγελματίες” του χώρου γενικότερα, αυτό ας το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά.

  Μήπως έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των” επαγγελματιών” του χώρου και δεν το γνωρίζω; Αν ναι από ποιον γίνεται και ποια τα αποτελέσματά της; Ή μήπως όλοι οι “επαγγελματίες” του χώρου κάνουν οτιδήποτε περνά από το χέρι τους για να την εμποδισουν.

  “Υπηρετώ” το χώρο σημαίνει ότι ΔΕΝ ΑΜΕΙΒΟΜΑΙ.
  Σε διαφορετική περίπτωση απλώς ασκώ ενσυνείδητα το επάγγελμά μου.

  ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ, κ. Δεληγιάννη με αφορμή τη σχετική απαράδεκτη και καταδικαστέα σε όλους τους τόνους στσση ενός ανθρώπου.

  Δυστυχώς όμως αυτό πράξατε, ως “επαγγελματίας” του χώρου.

 3. pol

  Την απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, που έφαγε και τρώει τα σωθικά του Ελληνα τίμιου μικρομεσαίου ποιος θα την δικάσει;
  Υπάρχει πρόβλεψη στο αμμεσο μέλλον, να δουν οι υπεύθυνοι λειτουργοί του κράτους , ποιοι κατάντησαν κουρέλι την Αξιοπρέπεια του τίμιου Ελληνα μικρομεσαίου οικογενειάρχη , συνταξιούχου , εργάτη που τόσα χρόνια τίμια δούλευε και συνεχίζει να δουλεύει και τον δουλεύουν αυτοί που πονάνε την Πατρίδα οι δήθεν και τάχα εθνάρχες , σοφιστές , ή σοφοί;
  Δυστυχώς όμως λυπάμαι ειλικρινά που κατάντησαν την χώρα μου, την Ελλάδα από Κράτος σε κρατίδιο της Δήθεν και τάχα ενωμένης αλληλέγγυας Ε.Ε. Κρίμα !!!!!!! Όλοι φταίμε για τις επιλογές που κάνουμε για να βολευτούν τα κωλαράκια μας και χοντροκόκαλοι κάποιοι άλλοι σε πανελλαδικό επίπεδο.

 4. ακης ροδιτης

  Έκεί που πέταξε το «υπερήφανο» Εκλογικό Σώμα την χώρα, καλά να πάθει! Τώρα είναι ο καιρός που ο βόθρος ξεχείλίζει. Απ’ τη Μεταπολίτευση και μετά, αυτό το αλητοκατσαπλιάδικο σκυλολόι κυβερνούσε άτυπα. Τώρα κυβερνάει και τυπικά! #SANO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.