Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Ανασκόπηση του τουρνουά ποδοσφαίρου για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Μεσολόγγι

Ανασκόπηση του τουρνουά ποδοσφαίρου για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Μεσολόγγι

kne tournoua podosfairou mes (7)
Την Κυριακή 20 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 με το οποίο άνοιξε τις πύλες του το Αθλητικό Camp του 43ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο Μεσολόγγι.

Διαβάστε την ανακοίνωση – ανασκόπηση του τριήμερου τουρνουά την οποία εξέδωσε η ΚΝΕ Μεσολογγίου:

43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή
Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας στο Μεσολόγγι από 18 έως 26 Αυγούστου

Το τουρνουά ξεκίνησε την Παρασκευή με την 1η αγωνιστική φάση σε 2 κατηγορίες. Στην έναρξή του, πριν την κλήρωση των ομάδων, σημειώθηκαν ο σκοπός του Αθλητικού CAMP και η κατεύθυνση στην οποία παλεύει η ΚΝΕ στο μέτωπο του αθλητισμού και έγινε κάλεσμα στους συμμετέχοντες για αγωνιστικότητα και πάλη ώστε η νεολαία να αθλείται σε ασφαλείς, δωρεάν και προσβάσιμους χώρους. Συμμετείχαν πλήθος μαθητών, νέων εργαζομένων, ανέργων καθώς και ομάδες γυναικών. Τη δεύτερη μέρα έγινε η ημιτελική φάση.

Την Κυριακή έγινε η τελική φάση των 2 κατηγοριών και η διεξαγωγή του φιλικού τουρνουά 11Χ11 ανάμεσα σε τοπικές ομάδες του Μεσολογγίου και την Τ.Ο. της ΚΝΕ Αιτ/νίας. Με την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο για το φιλικό τουρνουά έγινε χαιρετισμός από τον πρώην Διεθνή Διαιτητή Βασίλη Νικάκη που παραβρέθηκε σ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά και ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Με το σημερινό τουρνουά θέλουμε όλοι εδώ να δείξουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να διέπεται από πνεύμα ομαδικότητας, αλληλεγγύης, μακριά από φαινόμενα βίας και ρατσισμού. Είμαστε αντίθετοι απέναντι στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και ενάντια σ’ όλα τα ναρκωτικά. Εσείς εδώ είστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του γηπέδου! Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη! Δυστυχώς οι πολιτικές των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει τη χώρα μας έχουν παραδώσει τον αθλητισμό βορά στο κεφάλαιο περικόπτοντας κάθε ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία ενώ είναι απλόχεροι στους μεγάλους επαγγελματικούς συλλόγους. Εδώ έχουμε και το οξύμωρο ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υποδέχονται με τιμές όσους φέρνουν επιτυχίες και ταυτόχρονα τις εγκαταστάσεις να τις αφήνουν στο έλεος του Θεού με αποτέλεσμα ένας αθλητής μας να τραυματιστεί σε ώρα προπόνησης σε γήπεδο το οποίο έπρεπε να είναι έτοιμο. Κάνοντας ερασιτεχνισμό είστε οι πραγματικοί νικητές! Θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά, στα μαθήματα που αρχίζουν σε λίγο, να έχετε πάντα υγεία, μακριά από κάθε είδους εξωτερικούς παράγοντες – βία, ρατσισμό. Ο αθλητισμός ενώνει!»

Όλα τα παιχνίδια έγιναν σε κλίμα φιλίας, συνεργασίας και ενθουσιασμού. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και αντιαθλητική συμπεριφορά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά άνοιξε συζήτηση για τον αθλητισμό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος σήμερα στο σχολείο, στη δουλειά, στην καθημερινότητα και ποια είναι η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ. Αναδείχθηκαν τα εμπόδια και τα προβλήματα για απρόσκοπτη πρόσβαση στον αθλητισμό και συμμετοχή των νέων σε δωρεάν και ασφαλείς χώρους άθλησης.

Από την μαζική συμμετοχή στο τουρνουά, που έγινε για 1η φορά στο Μεσολόγγι, επιβεβαιώθηκε η δίψα της νεολαίας για άθληση και συμμετοχή σε συλλογικές δραστηριότητες.

Ανανεώθηκε το ραντεβού για την Τετάρτη 23 Αυγούστου στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου ενάντια σ’ όλα τα ναρκωτικά, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 20:00 από την μαρίνα Μεσολογγίου (προσέλευση στις 19:00).

Το Αθλητικό CAMP θα συνεχιστεί με διήμερο 24-25 Αυγούστου στα γηπεδάκια του Αγίου Νεκταρίου όπου θα διεξαχθούν τουρνουά μπάσκετ 3on3, πινγκ-πονγκ και σκάκι και θα υπάρχει χώρος για γκράφιτι. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου στο θεατράκι στο Λιμάνι του Μεσολογγίου και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: Η ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΔ όπου θα μιλήσουν Θοδωρής Λιάπης, υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ και ο Βασίλης Νικάκης, πρώην Διεθνής Διαιτητής.

Έπειτα θα γίνει η βράβευση των συμμετεχόντων στο αθλητικό camp και θα ακολουθήσουν συναυλίες:
HIP HOP με τον RAZONES P.L
BLUES με τους BLUES BASH-acoustic set και
ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ με τους Δημήτρη Φραγκούλη, Νάσο Στεργίου και Ευθαλία Λώλου.

Στο χώρο της κεντρικής εκδήλωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

kne tournoua podosfairou mes (1)

kne tournoua podosfairou mes (2)

kne tournoua podosfairou mes (3)

kne tournoua podosfairou mes (4)

kne tournoua podosfairou mes (5)

kne tournoua podosfairou mes (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.