Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Ανάσταση και επανάσταση…

papa ilias ifantis

Γράφει ο Παπά- Ηλίας Υφαντής

Πολλοί αυτές τις μέρες, καθώς τους ευχόμαστε «καλή Ανάσταση»,  θερμόαιμοι και αρειμάνιοι , όπως αισθάνονται, αντεύχονται «καλή επανάσταση». Τη στιγμή, που δεν κουνιέται φύλλο και μαζί με τους αρειμάνιους όλοι σχεδόν οι άλλοι «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα». Το οποίο όμως δεν έρχεται. Αφού το θαύμα επισκέπτεται μόνο τους «γρηγορούντας» και σε καμιά περίπτωση τους «ραθυμούντας», για να θυμηθούμε κσι το τροπάριο του «Νυμφίου». Γιατί και στην περίπτωση του θαύματος ισχύει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» των αρχαίων. Και δεδομένου ότι εμείς δεν σηκωνόμαστε απ’ τους καναπέδες και ακούμε αποχαυνωμένοι τους τηλεοπτικούς και πολιτικούς απατεώνες, περιμένοντας απ’ τους άλλους να ξεσηκωθούν, το θαύμα δεν ανταποκρίνεται στην προσμονή μας.

Και μπαίνει το ερώτημα: Που οφείλεται η θανάσιμη αυτή αποχαύνωσή με την οποία αντιμετωπίζουμε την καταστροφή της πατρίδας; Κάποιοι λένε ότι οφείλεται στους ψεκασμούς  απ’ τ’ αεροπλάνα του εχθρικά διακείμενου απέναντί μας ΝΑΤΟ. Για τη συντήρηση του οποίου πλουσιοπάροχα τσοντάρει η πατρίδα μας, παρότι οι τρισάθλιοι αυτοί δολοφόνοι φρόντισαν να την καταστήσουν πάμπτωχη. Και όσοι περί αεροψεκασμών μιλούν σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν άδικο. Γιατί αυτό είναι περισσότερο κι από βέβαιο όσο κι αν κάποιες τηλεοπτικοί μπούφοι και  όρνιθες το αμφισβητούν. Όπως βέβαια είναι φυσικό ν’ αμφισβητούν και τα πνευματικά και ηθικά καυσαέρια τα οποία καταιγιστικά εκπέμπουν  κάποια  τηλεοπτικα  κανάλια. Κι ακόμη τα δηλητήρια που μέσω των πολλαπλά μεταλλαγμένων και νοθευμένων τροφών και φαρμάκων, μας προμηθεύει το συνδικάτο του παγκοσμίου  εγκλήματος. Έτσι ώστε να παραλύουν βαθμηδόν, όχι μόνο τα βιολογικά, αλλά τα ηθικά και τα  πνευματικά ανακλαστικά μας. Με αποτέλεσμα η σκλαβιά μας να μην είναι μόνο νομική και οικονομική, αλλά ολοκληρωτική. Που μάλιστααποτελεί το προανάκρουσμα του, βιολογικού αλλά και του πνευματικού μας αιώνιου θανάτου.

Και είναι εξόχως εύστοχη η απορία πολλών καθημερινών ανθρώπων για το «τι κάνει στην προκειμένη περίπτωση η Εκκλησία»; Μπορεί να είναι ακόμη και κληρικοί συνήγοροι της ολοκληρωτικής αυτής σκλαβιάς; Και η απάντηση είναι καταφανής και ευνόητη: Όχι μόνο είναι υποστηρικτές, αλλά κάποιοι επιμελούνται και τη δουλαγώγηση του χριστεπωνύμου πληρώματος. Σε σημείο ώστε κάποιοι δεσποτάδες να συνιστούν στα πνευματικά τους τέκνα να μην κοινωνήσουν, αν δεν ψηφίσουν τους υποψήφιους των γαλάζιων ολετήρων. Οι οποίοι το «παίζουν» πιστοί, ενώ στην πραγματικότητα, υποκρίνονται, για να αλιεύουν τις ψήφους των αφελών πιστών, τους οποίους στη συνέχεια κατακλέβουν και καταληστεύουν. Υποβάλλοντάς αυτούς και την πατρίδα μας  στο μαρτύριο της ολοένα αυξανόμενης πενίας και χρεοκοπίας. Πολύ περισσότερο μάλιστα, αφού κάποιοι επικεφαλής τους  είναι ευπειθέστατα μέλη σατανικών λεσχών(Μπίλντεμπεργκ, κλπ), που μέσα στα σκοτεινά διαβούλιά  τους απεργάζονται ολέθρια σχέδια σε βάρος των λαών. Και ιδιαίτερα μάλιστα της πατρίδας μας. Και το πώς συμβιβάζεται ο σατανισμός με το χριστιανισμό το ξέρουν μόνο οι τυφλοί οπαδοί τους. Όπως κι εκείνοι, που συνταιριάζουν το Θεό με το μαμωνά.

Γεγονός, που αποδεικνύεται με την αντιπαραβολή της τωρινής πραγματικότητας πμε τα διαδραματιζόμενα κατά  τη Μεγάλη Βδομάδα. Όπου καταφαίνεται το αποκορύφωμα των αγώνων του Χριστού, των οποίων συνέπεια ήταν τα Πάθη και η Σταύρωση. Για να επακολουθήσει η Ανάσταση. Οπότε ακούγεται ο θριαμβικός αναστάσιμος ύμνος του «Χριστός Ανέστη». Με τη συμπαρομαρτούσα πασχαλινή ευωχία, για όσους βέβαια μπορούν, κάτω απ’ τις δυσμενείς σημερινές συνθήκες.

Αλλά μέσα σε απ’ όλη αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα το επαναστατικό μήνυμα της Ανάστασης απουσιάζει απελπιστικά. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν απέναντι στις αναστάσιμες ιαχές υπάρχει ένας λαός πολλαπλά σταυρωμένος. Για τον οποίο δεν βρίσκονται κάποιοι Σίμωνες Κυρηναίοι, για να σηκώσουν το σταυρό του μαρτυρίου του. Που πρώτιστα όφειλαν να είναι οι κληρικοί. Και προκειμένου να δικαιολογηθούν, λένε στρουθοκαμηλίζοντας: Ο Χριστός δεν είναι επαναστάτης! Βέβαια ο Χριστός δεν είναι επαναστάτης του ξίφους και της σπάθης. Ούτε θα συμμεριζόταν ποτέ τα κακουργήματα, που διαπράττουν σε βάρος των λαών οι διάφορες πολιτικές μαριονέτες, που παριστάνουν τους λαοσωτήρες.  Και μάλιστα συχνά διατείνονται πως ο, τι κάνουν το κάνουν εν ονόματι του Χριστού. Αλλά, όπως ο ίδιος είπε στον Πιλάτο, είναι ο επαναστάτης της ανυποχώρητης και παντοδύναμης επανάστασης, που είναι η αλήθεια (Ιωάννη, 18,37). Την οποία, επειδή  τρέμουν όλοι οι μεγαλοκακούργοι της Γης, φροντίζουν διαχρονικά να την κρατούν θαμμένη όσο γίνεται βαθύτερα. Γιατί η αλήθεια οδηγεί στην απόλυτη ελευθερία. Και το λυπηρό είναι πως την κουστωδία του τάφου της αλήθειας αποτελούν, όχι μόνο οι απροκάλυπτοι εχθροί του Χριστού αλλά και ένα μεγάλο μέρος των κληρικών. Γιατί, όχι μόνο η σιωπή τους αλλά προπάντων η μεροληψία τους υπέρ των πολιτικών εφιαλτών σημαίνει στάση απροκάλυπτα εχθρική  σε βάρος της ευαγγελικής αλήθειας και του λαού. Γιατί το να ισχυρίζονται ότι δεν ανακατεύονται στην πολιτική είναι πέρα για πέρα υποκριτικό. Και κάνουν μεγάλο λάθος, αν νομίζουν ότι ο λαός δεν ξέρει ποιο ρόλο παίζουν στην πραγματικότητα. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν κάποιοι δεσποτάδες στρέφονται με απροκάλυπτη σφοδρότητα εναντίον των ελαχίστων εκείνων κληρικών, οι οποίοι τολμούν να διαμαρτυρηθούν και να στηλιτεύσουν το ληστρικό καθεστώς των ναζιστών και των σιωνιστών, που απροκάλυπτα δολοφονεί την πατρίδα μας και το λαό μας. Και δεν διστάζουν να τους ρίξουν ακόμη και τη λάσπη του «αιρετικού». Ωσάν ο ναζισμός και ο σιωνισμός  να είναι ορθόδοξα δόγματα. Όπως βέβαια και ο ομογάλακτός τους δεσποτισμός.

Κι αυτό, επειδή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ανάσταση δεν σημαίνει μόνο επινίκιες κατά του θανάτου ιαχές, αλλά και αγώνα εκρίζωσης της φτώχειας, της αρρώστιας και της πολύμορφης σκλαβιάς, των προϋποθέσεων του θανάτου. Που με περισσή δολιότητα προωθεί σε βάρος μας το τωρινό καθεστώς της τοκογλυφίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.