Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αναστασία Κοτανίδου (Ευαγγελισμός): Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, σε λίγο δεν θα έχουμε ασθενείς 

Αναστασία Κοτανίδου (Ευαγγελισμός): Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, σε λίγο δεν θα έχουμε ασθενείς 

Αισιόδοξη εμφανίστηκε σε πρωινή τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα

“Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, έχουμε αρχίσει και αποσωληνώνουμε περισσότερους ασθενείς. Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, τόνισε η κυρία Κοτανίδου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα η καθημερινότητα όλων θα αλλάξει.

Αναφερόμενη στην πιθανότητα ο ιός να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, ωστόσο όπως είπε το “ευχάριστο είναι ότι στην Ελλάδα όσο ο καιρός φτιάχνει όλοι θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα συνωστίζονται”.

Καλοκαιρινές διακοπές με αποστάσεις

Στην ερώτηση που της έγινε για το αν θα υπάρξουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές η κυρία Κοτανίδου απάντησε θετικά. “Διακοπές θα κάνουμε σίγουρα φέτος, απλώς θα πρέπει να έχουμε σχετική απόσταση ο ένας από τον άλλο ακόμα και στις παραλίες”, υπογράμμισε.

Η χρήση της μάσκας
Σε ότι αφορά τη χρήση της μάσκας μιας χρήσης από το γενικό πληθυσμό δήλωσε για άλλη μια φορά κατηγορηματικά πως σε ανοικτό χώρο δεν ωφελεί η χρήση της: “Μάσκα μπορούμε να φοράμε σε κλειστό χώρο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και για να προστατέψουμε τους άλλους”.

 

www.thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.