Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Αναταράξεις στη “γαλάζια” πολυκατοικία της Αιτωλοακαρνανίας για χειρισμούς στο μεταναστευτικό…

Αναταράξεις στη “γαλάζια” πολυκατοικία της Αιτωλοακαρνανίας για χειρισμούς στο μεταναστευτικό…

Αναταράξεις στη “γαλάζια” πολυκατοικία της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία προκαλεί ανακοίνωση τύπου του βουλευτή, Κ. Καραγκούνη για το ενδεχόμενο δημιουργίας και λειτουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Αμφιλοχίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Οι αναταράξεις προκαλούνται από το γεγονός ότι ο κ. Καραγκούνης δεν μετείχε σε καμία σύσκεψη που έγινε για το ζήτημα είτε στην Αμφιλοχία είτε στην Αθήνα, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του και κυρίως από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας πρότεινε εναλλακτική λύση, που βρίσκει σύμφωνο το αρμόδιο υπουργείο.
Έτσι η ανακοίνωση τύπου του κ. Καραγκούνη προκάλεσε δυσαρέσκεια και οργή τόσο στους συναδέλφους του, κ.κ. Σαλμά και Λιβανό όσο και στη δημοτική αρχή της Αμφιλοχίας καθώς την εξέλαβαν ως “οικιοποίηση” μιας συντονισμένης προσπάθειας στην οποία ο ίδιος είχε από ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή.

Μια οργή και ένας προβληματισμός που πηγάζει και από τον επιπρόσθετο λόγο ότι στην ανακοίνωση γίνεται επίκληση της συνεισφοράς του Υφ. Αλ. Στεφανή, την στιγμή όμως που από προχθές ο κ. Στεφανής στο μεταναστευτικό έχει αρμοδιότητα μόνο της επιτήρησης των συνόρων….
Σε κάθε περίπτωση όμως για το μείζον ζήτημα, το μεταναστευτικό, θετικό είναι ότι η συνεργασία δήμου, περιφέρειας, βουλευτών, κυβέρνησης μάλλον θα αποδώσει θετικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους μετανάστες και την τοπική κοινωνία και κυρίως θα ανακουφίσει τους νησιώτες..

messolonghinews

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Σήκω ρε κατσιαντωνη ,και παρτους σβαρνα ….δε ξερω αν σηκωνόταν οι κλευταρματολοι της περιοχής τη θα έβλεπαν…..

 2. Ανώνυμος

  Βλέπω πληθώρα ιστορικών βιβλίων, που πολλά αναφέρονται και σε έθνη εθνικισμό, κάτι πάνε να πούνε σαν αλήθεια αλλά κάπου στραβώνει η πένα τους, βλέπουμε ότι χωρίς πραγματική έρευνα δε μπορείς να τεκμηριώσει σωστά στοιχεία, ός αναφορά στον εθνικισμό, γιατί; διότι δεν έρευνα το κάθε έθνος σωστά, για παράδειγμα, ήρθε αυτός στην Αιτωλία ερεύνησε το πολιτισμό ιστορία, και βρήκε το λαό που κατοικούσε ός έθνος κράτος; σήμερα έκανε έρευνα γεωγραφικά την ΑΙΤΩΛΙΑ ώστε αυτός να τεκμηριώσει στοιχεία το αν κατοικούν και γνήσιοι Έλληνες, δηλαδή κάποιοι από αυτούς που κατοικούν εάν φέρουν τα ειδικά χαρακτηριστικά του σώματος του ελληνα του γνήσιου ελληνα αιτωλου ; άραγες γράφουν ανεξέλεγκτα διότι νομίζουν ότι όλοι οι πολιτισμοί μειχτικαν στο έπακρον,δηλαδή μουλάδες χορης εθνικισμό, πιθανόν ο συγγραφέας να θέλει να παρουσιάσει κάτι άλλο από τη πραγματικότητα ίσος και γι’αυτό αναφέρεται σε άλλους πολιτισμούς,…ας ερευνηση η Αιτωλία το πολιτισμό της και να των παρουσιάσει, και οι άλλοι ας γράφουν ότι θέλουν,…Τώρα ο λαός πληροφωρητε το κάθε τη, εάν κάνει λάθος σε μικτό γάμο ,η φύγει από τη ρίζα του φυσικά και θα χαθεί…

 3. Ανώνυμος

  Κάπου επί τουρκοκρατίας σε μεγάλο μέρος τής αιτωλιας ζούσαν μόνο Έλληνες, και ιστορικά ήταν απροσπέλαστο σε άλλους λαούς, και γι’αυτό επικράτησε το ελληνικό στοιχείο ος σήμερα, τώρα δε μάς βολεύει; Αυτή δεν έχυσαν το αίμα τους για εμας τους νεώτερους, τότε πως το προσπερνουν; τοτε αυτή Ήταν Έλληνες έτσι τους κατέγραψε η ιστορία, τώρα τους θέλουν αφανησμενους, διότι δεν τους βολεύει φαίνεται

 4. Ανώνυμος

  Μέχρι το 1973 περίπου ός πληθυσμός αυξανομασταν, παρόλο που προηγούμενους ήταν κάποιες καταστάσεις, πόλεμοι εμφύλιος κτλ, μετά το 1974 και ός σήμερα γιατί τόσο υπογεννητικότητα; τη εφτεξε ; ….και γιατί σήμερα δεν παίρνουν μέτρα ώστε με κάθε τρόπο να αναπληρωθεί το κενό με ιθαγενη πληθυσμό ; και δε ξέρω με τη τρόπο εισχωρούν λαθροεισβολης, δεν αφεινη το παρελθόν να παραποιησεις το παρών και το μέλλον σε υπογεννητικότητα….

 5. Δημητρης

  Αποτυχημενη παρεμβαση του Καραγκουνη, σοβαρο το λαθος του!Επιδιωκει πολιτικη οικιοποιηση και κηδεμονιες!Ερασιτεχνισμοι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.