Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Με αιχμηρή ανακοίνωση παραιτήθηκε και η Χάιδω Παπαζήση από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Με αιχμηρή ανακοίνωση παραιτήθηκε και η Χάιδω Παπαζήση από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Αναταραχή έχει προκληθεί στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για τους χειρισμούς γύρω από το θερινό πενθήμερο.

Η Χαίδω Παπαζήση παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίζοντας πως «οι βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομα μου και στο όνομα του πρώην προέδρου στην επιστολή που διανέμεται μαζί με την αφίσα του θερινού πενθημέρου στα μαγαζιά της πόλης από το πρωί της 25ης Ιουνίου, ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας και δεν μου δίνει άλλη επιλογή από την παραίτηση μου και από την διοίκηση».

H κυρία Παπαζήση σημείωσε εξάλλου πως “μετά από την απόλυτα απρόβλεπτη ανατροπή που ζήσαμε όλοι, θεώρησα αυτονόητα λογικό, φυσικό, κανονικό τα μαγαζιά στην πόλη μας να μείνουν “ανοιχτά” φέτος το καλοκαίρι” σημειώνοντας πως αυτή η θέση της αποτέλεσε αιτία πολέμου.

Η ανακοίνωση:

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ

Μετά από 54 μέρες φόβου, αγωνίας, αβεβαιότητας – Μετά από 54 μέρες άδειων δρόμων, κλειστών μαγαζιών, μηδενικών τζίρων, απλήρωτων επιταγών, ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεων, δανείων – Μετά από την απόλυτα απρόβλεπτη ανατροπή που ζήσαμε όλοι, θεώρησα αυτονόητα λογικό, φυσικό, κανονικό τα μαγαζιά στην πόλη μας να μείνουν “ανοιχτά” φέτος το καλοκαίρι.

Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει εμείς οι μικροί έμποροι να αποδείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί και θα δώσουμε μάχη να σταθούμε όρθιοι. Να μείνουν ανοιχτά γιατί σεβόμαστε τους καταναλωτές που επιλέγουν να είναι πελάτες στα δικά μας μικρά, οικογενειακά μαγαζιά. Να μείνουν ανοιχτά γιατί η ζημιά που πάθαμε είναι τεράστια και κανένα ευρώ δεν περισσεύει. Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει να στηριχθούν όλοι οι κλάδοι της τοπικής οικονομίας τώρα που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Να μείνουν ανοιχτά γιατί τίποτε δεν είναι όπως ήταν, όλα είναι αλλιώτικα.
Η θέση μου αυτή έγινε αιτία πολέμου!

Κατηγορήθηκα από συναδέλφους που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στην διοίκηση του Συλλόγου για άκαιρη βιασύνη, μεθόδευση της απόφασης ακόμη και για πραξικόπημα, βαριές και ψευδείς κατηγορίες. Επέλεξα συνειδητά την σιωπή αλλά η παραίτηση μου ήταν ηθικά επιβεβλημένη. Για λόγους καταστατικής λειτουργίας του Συλλόγου δεν μπορούσα να παραιτηθώ από την διοίκηση παρά μόνο από το αξίωμα που κατείχα, πράγμα το οποίο έκανα.
Οι βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομα μου και στο όνομα του πρώην προέδρου στην επιστολή που διανέμεται μαζί με την αφίσα του θερινού πενθημέρου στα μαγαζιά της πόλης από το πρωί της 25ης Ιουνίου, ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας και δεν μου δίνει άλλη επιλογή από την παραίτηση μου και από την διοίκηση.
Αποχωρώ για να διευκολύνω την συνοχή και να αποτρέψω την διάλυση.

Με ειλικρίνεια
Χάιδω Παπαζήση

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Δηλ. μας λέτε ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Σάββατα θα καλύψετε τη χασούρα που είχατε ; Και ότι θα μπορέσετε να καλύψετε επιταγές ή ασφαλιστικές εισφορές ανοίγοντας τα Σάββατα.Συγνώμη αλλά νομίζω ότι δεν ξέρετε τι γίνεται στην αγορά. Η αγορά που ακόμη τώρα τα Σάββατα είναι ανοιχτή η κίνηση είναι ανύπαρκτη. Όλοι κατά καιρούς λέτε για τα ωράρια καταστημάτων.Τους εργαζομένους όμως τους έχει ρωτήσει κανένας; Να ανοίξουν τα μαγαζιά τα Σάββατα .Ωραία ,καμία αντίρρηση .Αν υπάρχει κίνηση να ανοίξουν .Αφού δεν υπάρχει κίνηση. Ποιος θα πληρώσει μετά τους εργαζόμενους όταν τα Σάββατα δεν θα έχουν δουλειά τα μαγαζιά; Και οι εργοδότες θα λένε δεν είχαμε δουλειά τα Σάββατα και δεν σας πληρώνω; Γι αυτά δε λέτε τίποτα .Ούτε εσείς ούτε κανένας απ΄όλους αυτούς που ασχολούνται με τον Εμπορικό Σύλλογο.Κανένας.Να πει κάποιος ,για σιγά ρε παιδιά ,τι λέμε εδώ πέρα. Όλοι την τσέπη σας κοιτάτε εις βάρος των εργαζομένων. Κι εδώ που τα λέμε όταν βγάζετε τα ωράρια τα τηρεί κανένας; Δε νομίζω .ότι θέλει κάνει ο κάθε εργοδότης. Ενώ έπρεπε να ασχοληθείτε με άλλα θέματα πως θα τονωθεί η αγορά ή τώρα που κλείσανε το κέντρο δεν μπορεί να κατεβεί ο κόσμος ,εσείς ασχολείστε ακόμη για τα Σάββατα. Σοβαρό πρόβλημα.

  2. ΠΑΝΟΣ

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΕΊΣΑΣΤΕ ΠΛΟΎΣΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΛΕΊΝΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΆΔΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΆΤΣΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΊΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΕΣΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΩΤΌΤΥΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.