Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Αναθεωρεί τα στοιχεία η ΕΛΣΤΑΤ: Στην ύφεση ξανά η Ελλάδα

Το ΑΕΠ αντί να παρουσιάσει αύξηση 0,3% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2015 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, τελικώς εμφάνισε μείωση 1,1%.
yfesh ellada

Δεν πρόλαβε να χαρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη το 2016 και ήρθε η Ελληνική Στατιστική Αρχή με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο να γκρεμίσει το «όνειρο».

Με μια εξαιρετικά δυσμενή επικαιροποίηση των εκτιμήσεων για το 4ο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, το ΑΕΠ αντί να παρουσιάσει αύξηση 0,3% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2015 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, τελικώς εμφάνισε μείωση 1,1%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία όπως στοιχεία ισοζυγίου πληρωμών μηνός Δεκεμβρίου, είτε τριμηνιαία (όπως ο δείκτης κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Κατεβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα νεότερα στοιχεία έρχονται σε μια χρονική στιγμή που η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία, με τις διαφωνίες ανάμεσα στην Αθήνα και τους Θεσμούς να παραμένουν σχεδόν σε όλα τα επίμαχα ζητήματα, από τις συντάξεις μέχρι το αφορολόγητο και τα εργασιακά.

Οικονομικοί παράγοντες και αναλυτές κρούουν εν τω μεταξύ τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει στην ελληνική οικονομία μια ατέρμονη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.