Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

“Ανατροπή Τώρα” προς Υπουργείο Υγείας: Αποσαφηνίστε τις προθέσεις για το παλαιό νοσοκομείο

παλαιο νοσοκομειο H δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση», επικεφαλής της ο κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, επανέρχεται εκ νέου στο αίτημα για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου.
Ζητά από το Υπουργείο Υγείας «να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του και να διατυπώσει συγκεκριμένα τη βούλησή του για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του κτηρίου του Παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η παραπληροφόρηση για το θέμα αυτό».
Την ημέρα που το ενδεχόμενο στέγασης προσφύγων στο παλαιό Νοσοκομείο επαναφέρεται με δημοσίευμα του Έθνους, η παράταξη «Ανατροπή Τώρα» κάνει λόγο «για παραφιλολογία σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης του κτηρίου παλαιού Νοσοκομείου, η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει σκοπίμως σύγχυση για το θέμα αυτό που αποτελεί ζήτημα μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος για τους κατοίκους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου»
Με υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας, ο κ.Τραπεζιώτης ζητά από το Υπουργείο να προωθήσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες (μελέτες, αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ) για την δημιουργία του σχεδιαζόμενου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και να μεριμνήσει για το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του ανωτέρω συγκεκριμένου στόχου.
Επίσης ζητά να εκπονήσει έναν ενιαίο σχεδιασμό, σε συνεννόηση και με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, ώστε μακροπρόθεσμα να μεταφερθούν στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου και άλλες Υπηρεσίες και με τον τρόπο αυτό να εξοικονομηθούν πόροι και συγκεκριμένα τα προαναφερόμενα υπέρογκα χρηματικά ποσά που δαπανώνται σήμερα για τη μίσθωση ιδιωτικών κτηρίων και ζημιώνουν τον προϋπολογισμό του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
2. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης Υ Π Ε
3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4. ΠΑΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
5. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
6. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επαναδιατυπώνουμε την πρότασή μας για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από τον Ιούλιο του 2013, που έγινε η μεταφορά του Νοσοκομείου Αγρινίου στο νέο Νοσοκομειακό κτήριο, το παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου παραμένει εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου και σε κάθε είδους λεηλασία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσής του.
Η παράταξή μας «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, ανέλαβε πρωτοβουλίες και ανέδειξε το θέμα. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε εκδήλωση-συνέλευση στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου και διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, επισκέφθηκε τον τότε υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τέλος ήρθε σε επαφή με τους Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προκειμένου να αξιοποιηθεί το κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου.
Η πρόταση της παράταξής μας ταυτόσημη και με την επιθυμία-αίτημα των κατοίκων της περιοχής ήταν και είναι να πάψει το κτήριο του παλαιού Νοσοκομείο να αποτελεί ένα «σκοτεινό» κενό στον αστικό ιστό της πόλης του Αγρινίου και να μεταφερθούν εκεί άμεσα όλες οι διοικητικές υπηρεσίες που αφορούν στον τομέα της Υγείας, όσο και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες της πόλης που σήμερα στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια καταβάλλοντας υπέρογκα μισθώματα που ανέρχονται περίπου στο 1.200.000 ευρώ!
Ενδεικτικά θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ, η Δ Ο Υ Αγρινίου, το Γραφείο Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας κ.α. Επίσης με τη σύμφωνη γνώμη και της 6ης Υ.Π.Ε. η πρότασή μας περιλαμβάνει και τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου πού θα αφορά στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι κλιμάκιο τεχνικών της 6ης ΥΠΕ πραγματοποίησε σχετική αυτοψία στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου και να γίνει η σχετική προετοιμασία (εκπόνηση μελετών, αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και ακολούθως τεχνικών εργασιών), για τη δημιουργία και λειτουργία στο χώρο αυτό Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.
Επίσης ενημερωθήκαμε από τις νομικές υπηρεσίες τη 6Ης Υ Π Ε ότι η ψιλή κυριότητα ανήκει στην 6η Υ Π Ε και η επικαρπία στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.
Συνεπώς απαιτείται συντονισμός και συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υ Π Ε, του Νοσοκομείου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Δημοτικής Αρχής και άλλων Υπηρεσιών προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει άμεσα στο παλιό Νοσοκομείο το σχεδιαζόμενο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Επειδή το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται στην περιοχή μας μια παραφιλολογία σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης του κτηρίου παλαιού Νοσοκομείου, η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει σκοπίμως σύγχυση για το θέμα αυτό που αποτελεί ζήτημα μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος για τους κατοίκους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΑΜΕ:
1 . Να αποσαφηνίσει το Υπουργείο Υγείας τις προθέσεις του και να διατυπώσει συγκεκριμένα τη βούλησή του για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του κτηρίου του Παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η παραπληροφόρηση για το θέμα αυτό.
2 . Να προωθήσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες (μελέτες, αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ) για την δημιουργία του σχεδιαζόμενου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.
3 . Να μεριμνήσει για το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του ανωτέρω συγκεκριμένου στόχου.
4 . Να εκπονήσει έναν ενιαίο σχεδιασμό, σε συνεννόηση και με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, ώστε μακροπρόθεσμα να μεταφερθούν στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου και άλλες Υπηρεσίες και με τον τρόπο αυτό να εξοικονομηθούν πόροι και συγκεκριμένα τα προαναφερόμενα υπέρογκα χρηματικά ποσά που δαπανώνται σήμερα για τη μίσθωση ιδιωτικών κτηρίων και ζημιώνουν τον προϋπολογισμό του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με τιμή διατελών
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Όχι Hot Spot στο παλιό νοσοκομείο ρε παιδιά. Εκεί τα λεφτά θα πάνε στο κράτος!!

  Πρέπει να γίνει σε κανένα ξενοδοχείο αριστερού αλληλεγγυου να κονομησουμε τίποτα…

 2. Μανιτού

  Ανατροπή και μπέναλτι του αγοριού απέναντι…

 3. pk

  Πιο γραφικοι κι απ τους ιδιους τους συριζεους αλλα εξισου αποπροσανατολιστικοι εχετε καταντησει οι γνωστοι 2-3 που σχολιαζετε τα καμωματα του γνωστου πασοκοσυριζεου λες κ φταιει προσωπικα αυτος κι οχι η πολιτικη αρα και η οικονομια στην οποια παιρνετε ορκους ολοι μαζι και τη στηριξατε περυσι το δεκαπενταυγουστο ολοι μαζι κι οποτε ξαναχρειαστει στο μελλον..μαστορες να θολωνετε τα νερα…το δεντρο παντα φταιει το δασος ποτε…

 4. ακης ροδιτης

  “PK”, τα ίδια με σένα τα έλεγε και το ΚΚΕ. Μέχρι που φτάσαμε στο δημοψήφισμα και μπρστά στο κίνδυνο της εξόδου απ’ το ευρώ, τα κανε πάνω του! “Καταστροφική για τη χώρα η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα” μας έλεγε η προλετάρια Λιάνα… Επιχειρηματίας και εισαγωγέας απο 3ες χώρες το κόμμα βλέπεις…
  Τζάμπα μαγκιές με σοσιαλισμούς κομμούνες και αυτοδιοίκητα (αλά Τραπεζιώτη) με τα λεφτά της Ευρώπης. Το ίδιο κάνει και η Εκκλησία. “Ο Πούτιν στηρίζει την Ορθοδοξία” χωρίς να δώσει ρούβλι, τα 500εκ όμως τα “ρουφάει” κανονικά από το ΕΣΠΑ των “Εβραιομασόνων” Ευρωπαίων…

  #PO_R_DEMOS

 5. pk

  φουκαρα σε πειραξε που δεν εχεις τι να πεις και παριστανεις ποτε τον απολιτκ κ ποτε το δεξιοτερο του βασιλια αφου εισιαι αστος κι αντιδραστικος ως το μεδουλι…;φουλ χαζοατακες κ εξυπναδουλες.κοροιδευουμε τον Α η το Β κοκ δηλαδη ο ταδε φταιει κι αυτα μονο στην ελλαδα γινονται..η θεωρια της ψαροκωσταινας δηλαδη
  ετσι για να θολωνουν τα νερα ειδικα μερες που ναι και ισοπεδωνονται τα παντα
  η ενοχληθηκες που σου θυμισα πως τα ψηφισατε ολοι μαζι περυσι..αφου τα ψηφισατε
  .οσο για το δημοψηφισμα ποιος τα κανε πανω του φανηκε που κουβαλαγατε την αστυνομια εξω απ τα εκλογικα τμηματα μη τυχον και πιασει κανα χερι το αμαρτωλο ψηφοδελτιο με τα 2 ΟΧΙ αφου τα μμε φροντισατε να το θαψετε΄?τι σκιαχτηκατε το 5,1% μη γινει 5,48% και ξεκινησει η επανασταση..?υπενθυμιση πως στο ηρωικο σας οχι αθροισατε κ τις ψηφους των ναζι γιατι ειπαμε σε περιπτωση αναγκης ολοι τα βρισκετε με ολους
  και για να κοπει το παρμυθι με τα λεφτα της καλης ΕΕ που χωρις αυτη θα πεθανουμε ειναι λεφτα απο τις τσεπες των λαων για να γινει ο προυπολογισμος της ΕΕ με υποχρεωτικη συμβολη ΚΑΙ της Ελλαδας δηλαδη των Ελληνων φορολογουμενων κ μετα με εσπα κτλ ξανα στις τσεπες των ολιγων κ εκλεκτων
  το ιδιο αφελης και περιπαιχτικο υφος με σενα εχει και το ραδιο συριζα τα πρωινα
  επειδη ο σταλιν που τους εδινε συνταξη στα 60 πεθανε εσυ δουλευε κακοπληρωμενος η ανεργος ως τα βαθια γεραματα αρκει να χεις φεισμπουκ…φουκαρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.