Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

“Aνατροπή Τώρα”: συμπαρίσταται στους φοιτητές και προτείνει σύσταση επιτροπής

2Η Δημοτική Παράταξη « Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα – Πολίτες σε Δράση» εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των φοιτητών των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου. Τονίζει πως είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, επιρρίπτει ευθύνες και στον δήμαρχο Αγρινίου  προτείνει  να συσταθεί άμεσα   Επιτροπή  η οποία  θα καταγράψει τους φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν στέγαση, θα  αναζητήσει καταλύματα (ξενοδοχεία, διαμερίσματα κλπ), για την άμεση στέγασή τους και θα διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Δημοτική Παράταξη « ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των φοιτητών των τμημάτων Δ.Π.Φ.Π και Δ.Ε.Α.Π.Τ. του Πανεπιστημίου για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διότι, παρά τις υποσχέσεις, ουδόλως ενδιαφέρθηκαν πραγματικά  μέχρι σήμερα να δώσουν λύση στα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Επίσης ευθύνες ανήκουν και στο Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ο οποίος ουδέν έπραξε μέχρι σήμερα για την υλοποίηση της υπ’ αριθμ.86/2015 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανέλαβε την υποχρέωση να δρομολογήσει δράσεις προκειμένου να αξιοποιηθούν  χώροι για σύσταση των αναγκαίων υποδομών που θα εξασφαλίσουν την   αξιοπρεπή παραμονή και διαβίωση των φοιτητών.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Αγρινίου να ενεργήσει άμεσα και να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή  πίεση προκειμένου να υλοποιηθεί η υπ΄ αριθμ. 86/2015 απόφαση του Δ. Σ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να συσταθεί άμεσα, από το Δημοτικό Συμβούλιο,  Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων η οποία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, τους εκπροσώπους των φοιτητών  και τον Δήμο Αγρινίου,  θα καταγράψει τους φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν στέγαση, θα  αναζητήσει καταλύματα (ξενοδοχεία, διαμερίσματα κλπ), για την ΑΜΕΣΗ στέγασή τους και θα διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Καλούμε τους υπεύθυνους του Υπουργείου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση των αιτημάτων των φοιτητών όλων τμημάτων του Πανεπιστημίου  στο Αγρίνιο και να ικανοποιήσουν άμεσα τα ακαδημαϊκής φύσεως  ζητήματα των φοιτητών που δεν έχουν ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος όπως:

 • Για το ΔΠΦΠ. Μετονομασία του Τμήματος σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
 • Για το ΔΕΑΠΤ. Άμεση ένταξη του Τμήματος στον κλάδο ΠΕ-09 Οικονομολόγων, εξειδίκευση 5 χρόνια.
 • Άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 2 μελών ΔΕΠ Οικονομολόγων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Μανιτου

  Χαχαχα …α,ρε,αυταπατεωνες ψευτομπλουκια…να καταγραψει επιτροπη και να βρουμε σπιτια ε;α ρε ξυλο που επρεπε να τρωτε.

 2. ΠΑΝΕ-6

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ Η ΜΕΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΡΘΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΕΙ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

 3. antikeimenikos

  Καλά τα λέει ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός παράταξης που στηρίζεται από το Σύριζα κος Τραπεζιώτης…

  Θα πρέπει να δοθεί ΤΖΑΜΠΑ στέγαση στους φοιτητές στο Αγρίνιο με χρήματα που αν δεν έχει η Συριζαϊκή κυβέρνηση, θα πρέπει να δώσει ο δήμος.

  Βέβαια, ως συνήθως, δεν λέει ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

  Μάλλον από την αύξηση των δημοτικών τελών στα Jumbo και και στην ΑΒ Βασιλόπουλος όπως είχαν προτείνει και οι άλλοι ψεκασμένοι για τη μείωση 50% στα τέλη των ανέργων…

 4. Δεκέμβριος Καίσαρ

  Βόαχ Μανιτού, πάλι νερό της φωτιάς ήπιες και τσαμπουνάς αρλούμπες;
  Παναιτωλικάρα, κοίτα να μείνεις κατηγορία φέτος και άσε την αυτοδιοικητική σκέψη για όσους ασχολούνται με σοβαρότερα πράγματα.
  Άκη που είσαι; Ρωτάει η Σύγκλητος για σένα. Χάθηκες και το κοινό σου ανησύχεί. Το έχεις αποδεχτεί πως κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα χρειαστείς και άλλες συνεδρίες;

 5. Ανώνυμος

  «Καίσαρ» ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά και θα κυβερνά και μετά το 2019, όσο υπάρχει ο […] ΣΥΡΙΖΑιος που εκπροσωπείς. Αυτός όμως που δεν θα κυβερνήσει Δήμο με τίποτα είναι ο Τραπεζιώτης…!!! χαχαχα

 6. ΠΑΝΕ-6

  ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.