Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Αναβίωσαν και φέτος οι ιπποδρομίες στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου

Με την καθιερωμένες  κούρσες αναβίωσε και φέτος το γνωστό σε όλους έθιμο των ιπποδρομιών στον Άη Γιώργη Μεσολογγίου.Νωρίτερα, στην ομώνυμη εκκλησία τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.
Το έθιμο που τηρείται και επαναλαμβάνεται με θρησκευτική ευλάβεια, έχοντας τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, έχει επίσης μακραίωνη ουσιαστικά ιστορία, αφού οι πρώτες ιπποδρομίες στην περιοχή καταγράφονται στην Αρχαία Καλυδώνα κατά τον 4ο π.χ.

Αυτή την ημέρα λοιπόν, από παλιά, οι άνθρωποι ανήμερα του Αη-Γιώργη, έφερναν τα άλογα στην εκκλησία προκειμένου να τα ευλογήσει ο ιερέας, να έχουν καλή υγεία και στη συνέχεια έτρεχαν με μοναδικό έπαθλο το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων και ένα στεφάνι από λουλούδια. Ξεχωριστό χρώμα στις φετινές ιπποδρομίες έδωσε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε και  η οποία είναι η Ιωάννα Διαμαντοπούλου , κόρη του προέδρου της κοινότητας Αγίου Γεωργίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης , ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος , ο δημοτικός  σύμβουλος Δημήτρης Μπαλαμπάνης και πολύς κόσμος.

nafpaktianews.gr 

Περισσότερες φωτογραφίες στο onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.