Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

“Στα βήματα του Ιερού Λόχου” την Κυριακή στο Μεσολόγγι

Ο Σύλλογος “Οι φίλοι της μουσικής – Δ. Σολωμός” προσκαλεί σε εκδήλωση για την αναβίωση μνήμης του Ιερού Λόχου στο Μεσολόγγι και την παρουσίαση βιβλίου “Στα βήματα του Ιερού Λόχου” του Γ. Σούρλα

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά η πρόσκληση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Η Κυριακή 24η Φεβρουαρίου του 2019, 198η επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, υπήρξε η γενέθλια ημέρα του νέου Εγχειρήματος του Συλλόγου μας «Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρίου Κοσμά και υποστηρίζεται από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κύριο Νικόλαο Καραπάνο.

Την ημέρα αυτή, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πράξη του εγχειρήματος αυτού, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα τους εορτασμούς των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821: η Φιλαρμονική του Συλλόγου ενδύθηκε για πρώτη φορά, αντίγραφο της στολής των Ιερολοχιτών του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Σήμερα, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας αναγγείλουμε ότι σε λίγες μέρες ο Ιερός Λόχος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ιερή Πόλη μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Μεσολόγγι έχει ως εξής:

Το πρωί της Κυριακής 10ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και δέηση ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ακολούθως, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενδεδυμένη τη στολή του Ιερού Λόχου, θα παιανίσει στις οδούς της πόλης μας και θα καταλήξει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Εκεί, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Εγχειρήματος «Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη» και του βιβλίου «Στα βήματα του Ιερού Λόχου», του κυρίου Γιώργου Σούρλα, π. Αντιπροέδρου της Βουλής και π. Υπουργού. Ο συγγραφέας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής. Ομιλήτρια θα είναι επίσης η κυρία Νικολέττα Ζυγούρη, Ιστορικός, Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, με θέμα «Η ιστορία του Ιερού Λόχου μέσα από τα κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου». Τέλος, ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» θα παρουσιάσει το ιστορικό των γεγονότων που οδήγησαν στην Αναγέννηση του Ιερού Λόχου στην Ιερή Πόλη και τον σχεδιασμό του εν όψει της 200ης Επετείου της Επαναστάσεως του 1821 και της Εξόδου του Μεσολογγίου. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νικόλας Βαφειάδης, δημοσιογράφος, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Θα αποτελέσει για μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παραστείτε στις εκδηλώσεις μας.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος
Τάκης Φωλιάς

Ο Γενικός Γραμματέας
Μάκης Κουτσαγγέλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Η γέφυρα Τατάρνας ανήκει στήν Αιτωλία; Η επανάσταση τού 1821 ξεκίνησε 22 Μαρτίου από τη γέφυρα Τατάρνας; Τότε η Αιτωλία γιατί δε παρουσιάζει αυτό το πραγματικό γεγονός; Μήπως η Τατάρνα ιστορικά δέν είναι Αιτωλία; Δέν έπρεπε γιά τήν Αιτωλία αυτό το γεγονός να έχει προτεραιότητα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.