Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αναβρασμός και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Μεσολόγγι για το σχέδιο Γαβρόγλου

Αναβρασμός επικρατεί στο Μεσολόγγι για το σχέδιο Γαβρόγλου για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας ενώ συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Όπως έγινε γνωστό, στα μέλη της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών έχει δοθεί ενημερωτικό σημείωμα για το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο. Συγχώνευση που εκ των πραγμάτων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ενημερωτικό σημείωμα το υπουργείο προτείνει την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία με τρία τμήματα στο Αγρίνιο,  τρία στο Μεσολόγγι και ένα στην Αμαλιάδα. Δεν αποσαφηνίζει στο σημείωμα που θα είναι η έδρα της κοσμητείας και δεν αναφέρει το γνωστικό αντικείμενο της τρίτης σχολής που θα ιδρυθεί στο Μεσολόγγι.
Δηλαδή ενώ παρά το γεγονός ότι εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες είναι σε διαβούλευση η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη φθάνουμε στο «και πέντε» χωρίς ακόμη το υπουργείο να έχει αποφασίσει το γνωστικό αντικείμενο τμημάτων που θέλει να λειτουργήσουν.

Πληροφορίες από messolonghinews.blogspot.com 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.