Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης

anelabe-kathikonta-o-neos-epikefalis-tou-sdoe.w_lΤα έσοδα απο την αντιμετώπιση ης φοροδιαφυγής και της διαφθοράς θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να υλοποιήσουμε το κοινωνικό προγραμμά μας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώος κατά την τελετή – παράδοσης παλαβής του νέου επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σταύρου Θωμαδάκη στη θέση του Κώστα Χρήστου που αναλαμβάνει γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς.

Απο την πλευρά της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του ΣΔΟΕ στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον ρόλο του αυτόν.

Ειδικότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού ευχαρίστηκε τον απερχόμενο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Κώστα Χρήστου για το έργο του αναφερόμενος στον νέο ειδικό γραμματέα Σταύρο Θωμαδάκη είπε οτι “εμείς είχαμε υποσχεθεί οτι θα εμπιστευτούμε τον δημόσιο τομέα και τους ανθρώπους του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την επιλογή του κ θωμαδάκη, είναι εντελώς έντιμος και αποτελεσματικός και έχει ένα όραμα για το ΣΔΟΕ. Ενα όραμα που συμμερίζομαι εγώ και η Κατερίνα Παπανάτσιου. Είμαστε στη φάση αλλαγών στα οργανογράμματα του υπουργείου. Το ΣΔΟΕ έχει σημαντικό ρόλο και για μένα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση”.

Ο υπουργός πρόσθεσε οτι απόδοση των μη παραμετρικών μέτρων οπως τα έσοδα απο τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά δεν λαμβάνονται υπόψη απο τους θεσμούς για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Ωστόσο, όπως είπε, “είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές και να υλοποιήσουμε το κοινωνικό πρόγραμμά μας”.

Η υφυπουργός Οιονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε οτι: “Το ΣΔΟΕ έχει ιδιαίτερα υψηλό κύρος λόγω της δράσης που είχε στην καταστολή της οικονομικής παραβατικότητας τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Υπάρχει βούληση της πολιτικής ηγεσίας το ΣΔΟΕ να ενισχυθεί περαιτέρω. Στο νέο πλαίσιο το ΣΔΟΕ καλείται να επικεντρώσει την δράση του στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διακίνησης των ναρκωτικών, του σοβαρού οικονομικού έγκλήματος, των απειλών κατα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ειδική γραμματεία του ΣΔΟΕ θα πρέπει να εστιάσει στους τομείς αυτοούς. Στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών θα αποτυπώνεται ο ιδαίτερα σημαντικός ρόλος του ΣΔΟΕ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα είναι δίπλα του αρωγός σε όλες τι προσπάθειές του”.

Ο νέος ειδικός γραμματεάς του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης δήλωσε οτι “Θα κάνω οτι είναι δυνατόν για να εκτελέσω τα καθήκοντά μου. Η παρουσία και μόνο σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας στη σημερινή εκδήλωση εκπέμπει το μήνυμα οτι το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει να υπάρχει και να εργάζεται. Κάτω απο αντίξοες συνθήκες οι εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ το κράτησαν δυνατό. Είσαστε μαχητές και θα τα καταφέρουμε. Στο τέλος θα είμαστε νικητές. Θα κάνω οτι περνάει απο το χέριο μου ώστε να υπάρχει ούριος άνεμος στα πανιά μας”.

“Το ΣΔΟΕ είναι εδώ, θα παραμείνει εδώ και θα πάει όπου χρειάζεται” δήλωσε απο την πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παγγελόπουλος.

Ο απερχόμενος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι: ” Δέχθηκα πιέσεις και παρεμβάσεις. Ομως όλες ήταν στην κατεύθυνση της ειτάχυνσης του ελέγχου και της αποκάλυψης μεγάλων σκανδάλων. Είναι αλήθεια οτι η ύπαρξη του ΣΔΟΕ ενοχλεί. Είναι επίσης αλήθεια οτι αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η σύγκρουση με τη διαφθορά.

Μερικά απο τα πεπραγμένα μας είναι 1.400 έλεγχοι σε νέες υποθέσιες, 160 αναφορές προς του εισαγγελείς, 85 απαντήσεις σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, 7.600 καταγγελίες”.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.