Δευτέρα, Ιανουάριος 14, 2019

Mε ανέσεις το «Άνεσις» που κάνει πρεμιέρα μετά την ανακαίνιση

anakainisi-anesis-8 Πρεμιέρα για τη χειμερινή σεζόν κάνει σήμερα ο δημοτικός κινηματογράφος Αγρινίου «Ανεσις» στον οποίο το περασμένο διάστημα έλαβαν χώρα εργασίες ανακαίνισης. Με αυτή την αφορμή ο Δήμαρχος Αγρινίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας παράλληλα τη νέα εικόνα του χώρου.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των σημαντικών χώρων της πόλης: «Σας υποδεχόμαστε σε έναν ανακαινισμένο χώρο που πλέον αποτελεί στολίδι για την πόλη. Ήταν πρόθεση μας, από την αρχή, να αναβαθμίσουμε και να νοικοκυρέψουμε τις αίθουσες που είχαν αφεθεί στο χρόνο. Ένας από αυτούς τους χώρους ήταν το «Ανεσις», όπως ήταν το «Έλληνις» και το ΔΗΠΕΘΕ. Το «Άνεσις» ήταν για πολλά χρόνια σε κατάσταση εγκατάλειψης. Θυμάστε ότι έπρεπε να κλείσουμε την αίθουσα για να εγκαταστήσουμε σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, που ήταν απολύτως απαραίτητο και επιβεβλημένο για την λειτουργία του. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε ριζική αναβάθμιση του χώρου. Αλλάξαμε τα καθίσματα, αναβαθμίσαμε την ποιότητα της εικόνας και του ήχου. Σήμερα παραδίδουμε ένα νέο χώρο, αντάξιο της πόλης και των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή. Την Αντιδήμαρχο κ.Μαρία Παπαγεωργίου, την Υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου κ. Χριστίνα Μπαλάσκα και τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου. Η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς. Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε».

Ερωτώμενος για το κόστος της ανακαίνισης είπε πως τα καθίσματα μόνο έφτασαν περίπου τις 53.000 ευρώ, ενώ γίνεται μία σημαντική προσπάθεια υπό δύσκολες οικονομικά συγκυρίες για να συντηρηθούν όλες οι εγκαταστάσεις του δήμου. «Προσπαθούμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε και κάτι. Πιστεύω μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις για το πόσο άλλαξε αυτός ο χώρος. Στόχος μας είναι να γίνουν και άλλες μικρές παρεμβάσεις στο μέλλον και να γίνει ξανά ένας καταπληκτικός κινηματογράφος«.
Καλή χειμερινή κινηματογραφική περίοδο ευχήθηκε η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου:«Με πολύ χαρά παραδίδουμε σήμερα στους συνδημότες μας μια εμβληματική αίθουσα της πόλης. Από αυτόν τον χώρο έχουμε όλοι ζωντανές μνήμες. Εδώ διασκεδάσαμε, συγκινηθήκαμε, ταξιδέψαμε. Όπως είπε ο Δήμαρχος, μετά από 50 χρόνια λειτουργίας, έχριζε ανακαίνισης καθώς οι φθορές ήταν μεγάλες, ιδιαίτερα στα καθίσματα. Σταδιακά πετύχαμε να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Περιμένουμε όλους τους Αγρινιώτες να έρθουν να απολαύσουν ταινίες που επιλέξαμε με πολύ φροντίδα».

anakainisi-anesis-1

anakainisi-anesis-2

anesis_agrinionews

anakainisi-anesis-4

anakainisi-anesis-5

anakainisi-anesis-6

anakainisi-anesis-7

anakainisi-anesis-9

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.