Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Νεκρός από ανεύρυσμα σε «δωρεάν» και «δημόσιο» περιβάλλον

Από την αρχαία Ολυμπία όπου έσπασε το ανεύρυσμα της, μια γυναίκα πανεπιστημιακός έχασε την ζωή της κάπου στο ύψος της Άρτας προσπαθώντας να φτάσει στα Γιάννενα για να χειρουργηθεί μπας και γλιτώσει. Δεν γλίτωσε όπως και τόσοι άλλοι.

Ολόκληρη Πάτρα και δεν υπήρχε θωρακοχειρούργος και χειρουργείο σαν εκείνο που χρειάστηκε ο Τατσόπουλος για να μιλήσουμε με τους όρους που καταλαβαίνουν οι πολλοί, τους όρους των δικτύων! Είναι καιρός, λέει, που τέτοιες επεμβάσεις γίνονται σε ολόκληρο το μήκος της δυτικής Ελλάδας- με την γεωγραφική κι όχι την διοικητική έννοια-, μόνο στο «πανεπιστημιακό» στα Γιάννενα!

Σε άλλη χώρα θα πήγαιναν οι αγωγές και οι μηνύσεις σύννεφο. Οι πολίτες της δυτικής Ελλάδας που έχασαν τους δικούς σε χιλιάδες τέτοια περιστατικά που περνούν απαρατήρητα(το τωρινό πήρε έκταση λόγω της ιδιότητας της άτυχης γυναίκας)θα ζητούσαν εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις από το ανάξιο κράτος. Το κράτος θα πονούσε και θα άλλαζε.

Εδώ υπάρχει όμως η γνωστή παραμύθα. Η παραμύθα δεν είναι το παραμύθι αλλά μια κωδική ονομασία για την ηρωίνη και κατ’ επέκταση για κάθε ναρκωτικό που σε κάνει να ξεχνάς τα βάσανα και να παρηγοριέσαι(παραμυθία είναι η παρηγοριά στα κανονικά ελληνικά). Αυτή η παραμύθα λέει για μια αόρατη «δωρεάν» και «δημόσια» Υγεία που δεν πρέπει να την αλώσουν τα συμφέροντα. Αυτή δεν υπάρχει ή μάλλον υπάρχει κατά τόπους και χάριν σε ηρωικούς γιατρούς και προσωπικό.

Οργανωμένα όμως, όπως την φαντάζονται κάποιοι που πάνε για δουλειά στις δέκα το πρωί και φεύγουν στις έντεκα, όχι δεν υπάρχει. Και δεν φταίει ούτε η τωρινή ΥΠΕ ούτε η προηγούμενη. Ότι μπορεί ο καθένας κάνει μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον, όπου κυριαρχούν συνθήματα.

Αυτό που φταίει είναι ότι την ουσία του θέματος, την πραγματική αβελτηρία, τον λόγο που τόσα και τόσα νοσοκομεία σε τόσο μεγάλο μέρος της Ελλάδας δεν μπορούν να κάνουν τίποτε αν έχεις πάθει ανεύρυσμα, δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Δεν τον ακουμπά κανείς γιατί θα πουν ότι θέλει να καταστρέψει την δωρεάν και δημόσια Υγεία μας! Αυτή που δεν υπάρχει!

Ιστορικά δεν πρέπει να έχει εμφανιστεί ξανά κράτος στον κόσμο που έχει ερωτευτεί τόσο πολύ τον ανάξιο εαυτό του!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.