Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.:«Απαράδεκτο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας»

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.:«Απαράδεκτο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας»

«Απαράδεκτο το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης μετακίνησης» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε τον τρόπο να φέρει ό,τι πιο αντιδραστικό, αναχρονιστικό και βαθιά νεοφιλελεύθερο, σε επίπεδο νομοθέτησης, στη δημόσια εκπαίδευση.

Ένα νομοσχέδιο, που τα βασικά του σημεία δημοσιοποίησε σήμερα, το οποίο επιστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση στα χρόνια των μνημονίων και απηχεί τη βαθιά συντηρητική της αντίληψη για την εκπαίδευση.

Επιδιώκουν να αλλάζουν την ίδια τη φιλοσοφία του νηπιαγωγείου με εκτεταμένη εισαγωγή ξεχωριστών διδακτικών αντικειμένων, αγνοώντας τα αναλυτικά προγράμματα και τα περί διαθεματικότητας και ολιστικής γνώσης.

Επαναφέρουν την τιμωρητική προσωπική αξιολόγηση στο πνεύμα του Π.Δ. 152 και προχωράνε και στην εξωτερική αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων εμπλέκοντας μάλιστα και τους δήμους ως αξιολογητές!

Αυξάνουν τον ανώτερο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα από 22 στους 26. Επιπλέον Από 7/θ σχολείο και άνω ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από είκοσι (20) ανά τμήμα..!!!

Έτσι σκέφτονται να καλύψουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης, να μειώσουν τα τμήματα, να αφήσουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και να διώξουν τους μαθητές από το σχολείο της γειτονιάς τους.

Τίθενται ζητήματα που αφορούν εσωτερικές αναδιαρθρώσεις της ύλης, διδακτικών αντικειμένων και θεματικών ενοτήτων, σε κενό θεσμικού διαλόγου, αποτυπώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αλαζονική αντίληψη που έχει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις νομοθετικές διαδικασίες και τον κοινωνικό διάλογο.

Μάλλον την τρομάζουν οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και για αυτό προχωράει σε τέτοιες σπασμωδικές ενέργειες. Αυτό άλλωστε φάνηκε έντονα και στις τραγικές πολιτικές επιλογές της με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, τον Ιανουάριο, που αφορούσε την αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων για τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση, παρακάμπτοντας ξεκάθαρα το άρθρο 16 του Συντάγματος αλλά και με όλες τις αντεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που έχει φέρει από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα.Προσπαθεί να εισάγει “νέα ήθη” στην άσκηση πολιτικής και νέες μεθόδους διαχείρισης των εκπαιδευτικών ζητημάτων πέρα και έξω από κάθε διαδικασία θεσμικού διαλόγου με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και την κοινωνία.

Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας για την άνευ προηγουμένου προσπάθεια να περάσει τις πλέον αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις στη δημόσια εκπαίδευση, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

 Την καλούμε να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και δηλώνουμε, σε όλους τους τόνους, ότι θα υπερασπιστούμε τις βασικές αρχές της δημοκρατίας με κάθε τρόπο και μέσο και, εφόσον επιμείνει στις απαράδεκτες αυτές μεθόδους, η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και καθολική.

Παιχνίδια επικοινωνιακού χαρακτήρα, νομοθετήσεις εν μέσω πανδημίας και προσπάθειες για εξάλειψη κάθε είδους δημοκρατικού διαλόγου δεν περνάνε από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η αντίδραση του Κλάδου θα είναι άμεση και δυναμική!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΘΕΡΜΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.