Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ανεξέλεγκτη χωματερή στο Καστράκι περιμένει να βρεθεί ποιος έχει την ευθύνη

Ανεξέλεγκτη χωματερή στο Καστράκι περιμένει να βρεθεί ποιος έχει την ευθύνη

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από την ανεξέλεγκτη χωματερή στον Καστράκι στην θέση “Αγραπιδούλες”.

Καναπέδες, μπάζα, λάστιχα, πλαστικά, κάθε είδους απόβλητο υπάρχει στην περιοχή, πλην σιδερένιων αντικειμένων διότι τα συγκεκριμένα τα μαζεύουν οι γνωστοί “κυνηγοί” που διέρχονται από το χωριό κατά περιόδους.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτές οι εικόνες υπάρχουν λίγα μόνο μέτρα από τα εκατομμύρια κυβικά νερού της τεχνητής λίμνης στην περιοχή, ενώ το θέαμα είναι ορατό και από το χωριό, π.χ. από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής.

Όπως λένε οι ντόπιοι αυτό το σκηνικό υπάρχει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια αλλά τα τελευταία δύο η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί. Οι ευθύνες έχουν αναζητηθεί αλλά δεν έχουν βρεθεί.

Επειδή πρόκειται για μια παρόχθια περιοχή στην τεχνητή λίμνη που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην ΔΕΗ, ο δήμος Αγρινίου δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης ενώ οι πολίτες δεν έχουν ακόμα πάρει απάντηση αν η Περιφέρεια μπορεί να παρέμβει, όπως σε άλλες κοίτες ποταμών ή παραλίμνιες περιοχές, λόγω της εμπλοκής της ΔΕΗ.

Οπότε είμαστε σε αναμονή για το ποιος πρέπει να καθαρίσει την περιοχή που θα μπορούσε να είναι ακόμη και αξιοθέατο. Άλλωστε λίγα μέτρα πιο πάνω, στο παλιό γήπεδο, είχε γίνει και μια προσπάθεια να φτιαχτεί πίστα μοτοκρός αλλά επίσης “κόλλησε”. Λόγω και πάλι εμπλοκής αρμοδιοτήτων.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νίκος Παλια-ντζής

    Οι ψευτοοικολόγοι που ξεσηκώνουν τους χωριάτες για τις ανεμογεννήτριες, τις παράνομες χωματερές που είναι διάσπαρτες παντού στα δάση και μέσα στα πουρνάρια δεν τις βλέπουν. Κάνουν τα κορόιδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.