Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ανησυχία στο Καινούργιο από τις φήμες για έλευση προσφύγων στο Βλοχό-“να δείξουμε αλληλεγγύη” ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Ανησυχία στο Καινούργιο από τις φήμες για έλευση προσφύγων στο Βλοχό-“να δείξουμε αλληλεγγύη” ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Καινουρίου που, μεταξύ άλλων, είχε ως θέμα το προσφυγικό. Η αφορμή για συζήτηση του θέματος αυτού  ήταν η φημολογία περί εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Βλοχό.

Οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Τοπικό Συμβούλιο Καινουρίου Ζαρκάδας Θεόδωρος και Φλώρος Νίκος εξέδωσαν ανακοίνωση για το ζήτημα .  Καλούν του συγχωριανούς τους « να δείξουν αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, που πλήττονται από την ίδια πολιτική, που πλήττει και εμάς».

Υποστηρίζουν μάλιστα πως στη συνεδρίαση ακούστηκαν απόψεις, περί «στιγματισμού του Καινούργιου», περί «ισλαμοποίησης του πληθυσμού», «στίγμα για το χωριό», ότι θα υπάρξει «τροχοπέδη στην οικονομική του ανάπτυξη» και «εποικισμού» από τους πρόσφυγες. «Οι παραπάνω απόψεις όχι μόνο δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, αλλά απεναντίας ενισχύουν και είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του», αναφέρουν οι τοπικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο με θέμα το προσφυγικό.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Καινουρίου, που μεταξύ άλλων, είχε ως θέμα το προσφυγικό. Η αφορμή για συζήτηση του θέματος αυτού, ήταν φήμες, ότι θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Βλοχό.

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν απόψεις, περί «στιγματισμού του Καινούργιου», περί «ισλαμοποίησης του πληθυσμού», «στίγμα για το χωριό», ότι θα υπάρξει «τροχοπέδη στην οικονομική του ανάπτυξη» και «εποικισμού» από τους πρόσφυγες. Οι παραπάνω απόψεις όχι μόνο δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, αλλά απεναντίας ενισχύουν και είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι απέναντι από αυτές τις απόψεις, που δεν βοηθούν ούτε τους συγχωριανούς μας, ούτε τους πρόσφυγες. Είναι αντιδραστικές και καταδικαστέες.

Η άποψη της παράταξη μας, είναι ότι τους πρόσφυγες τους δημιουργούν συγκεκριμένες αιτίες, οι οποίες είναι: οι πόλεμοι που γίνονται από μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών από τις οποίες έρχονται οι πρόσφυγες και του ελέγχου των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Το να λέω ότι «δεν θέλω τους πρόσφυγες», πρέπει να μη θέλω η χώρα μας να συμμετέχει στον πόλεμο, που δημιουργεί πρόσφυγες. Ότι φάρμακο και να δώσεις σε έναν ασθενή, αν δεν σταματήσεις τον αιτιολογικό παράγοντα της ασθένειας, το πρόβλημα συντηρείται.

Είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, έναντι άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων-συμμαχιών (Ρωσίας-Κίνας κλπ).

Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλει να παραμείνει στην πατρίδα μας, αλλά θέλει να πάει σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης. Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά, που οι γονείς τους είναι ήδη εκεί ή γονείς που βρίσκονται εδώ, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια βρίσκεται σε άλλες χώρες κλπ, θέλουν να επανενωθούν.

Άμεσα πρέπει αυτοί οι πρόσφυγες να πάρουν τα απαραίτητα χαρτιά για να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού τους, να επισπευτεί η διαδικασία ασύλου γι’ αυτούς που το δικαιούνται. Οι χιλιάδες πρόσφυγες, που τώρα είναι στοιβαγμένοι στα νησιά, για όσο διάστημα βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να μεταφερθούν στη ηπειρωτική χώρα, να διαμείνουν σε χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ζουν αξιοπρεπώς (διατροφή, ένδυση, σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόρφωση για τα παιδιά), με εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και τέτοιος χώρος δεν είναι σίγουρα σήμερα ούτε ο Βλοχός.

Ενάντια στην επανένωση των οικογενειών, αλλά και της μεταφοράς των προσφύγων στη χώρες προορισμού τους, είναι οι Συμφωνίες του Δουβλίνου, η κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που τις στήριξε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, και τις υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα της προσφυγιάς αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν μπορούν το λύσουν, αλλά το εντείνουν. Αυτό δείχνει η απαράδεκτη κατάσταση εγκλωβισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου.

Οι δικαιολογημένες ανησυχίες και επιφυλάξεις των συγχωριανών μας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ας μην επιτρέψουμε να εμποτιστούν με ρατσιστικό μίσος κατά ταλαίπωρων, μεγάλων και παιδιών, που αναζητούν το δικαίωμα στη ζωή αφού κάποιοι τους ξεριζώνουν από τις εστίες τους.

Η οργή η αγανάκτηση να στραφεί κατά των υπευθύνων και των αρωγών τους, που σκοτώνουν τους λαούς για τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων, να γίνει δύναμη αγώνα κατά των ιμπεριαλιστών, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους.

Καλούμε του συγχωριανούς μας να δείξουν αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, που πλήττονται από την ίδια πολιτική, που πλήττει και εμάς.

Οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Τοπικό Συμβούλιο Καινουρίου

Ζαρκάδας Θεόδωρος
Φλώρος Νίκος

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Αιτωλός

  Αλληλεγγύη σε οικογένειες με μικρά παιδιά και γνωστή χώρα προέλευσης να δείξουμε. Μετά από λίγο καιρό όμως την άγουσα για τα σύνορα και στο καλό. Οι υπόλοιποι 20+ ηλικιακά από όλες τις χώρες του Ισλάμ που καταφθάνουν κατευθείαν απέλαση, αλλιώς οι “αλληλέγγυοι” να τους πάρουν στις οικίες τους να ανταλλάξουν πολιτισμό!

 2. Νότιος

  Η διαφορά της ΛΑΣ και των ΚΚΕ,ΠΑΜΕ, ΜΑΣ,”Επιτροπές ειρήνης”,”Ενώσεις γυναικών”κλπ από τον υπόλοιπο κόσμο είναι ότι έχουν λεφτά και βγάζουν ανακοινώσεις από κομματικό μηχανισμό.Και αν τολμάνε τα ΜΜΕ ας μην παίξουν αυτές τις “δημοκρατικές” φωνές. Οι υπόλοιποι που θέλουν να ακουστούν πρέπει να οργανωθούν.Πρώτα στα πανεπιστήμια και στα εργατικά κέντρα όπου ψηφίζονται μεταξύ τους.

 3. αυτα

  Καλή η άποψη περί αλληλεγγύης και προστασίας προσφύγων και έτσι πρέπει να γίνει υπάρχουν άνθρωποι που ξεσπιτωθηκαν από τον πόλεμο. Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα το μεγάλο ποσοστό είναι άνθρωποι από χώρες χωρίς πόλεμο κυρίως άνδρες οι οποίοι γράφουν στα παλιά παπούτσια τους τους διεθνείς νόμους ανθρώπινα δικαιώματα αξία ζωής τον αληθινό πόνο του πρόσφυγα τα λόγια αγάπης τους φασίστες τους αντιφασίστες τους αναρχικούς τους αριστερούς τους δεξιούς οτιδήποτε έχει να κάνει με πολιτισμό ιδέες αξίες και ότι μπορείτε να φανταστείτε… έρχονται σαν τυχοδιώκτες σε μια χώρα μιλημένοι από ΜΚΟ και γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν θα έχουν όλες τις υπηρεσίες στα πόδια τους και κυρίως θα έχουν την δυνατότητα να εγκληματουν και να παραβατουν χωρίς ίχνος τιμωρίας, αν κάποιοι είναι φανατικοί ισλαμιστές τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα..αν δεν υπάρξει φραγμός στην εισροή αποκλεισμός των κάθε ΜΚΟ διαχωρισμός προσφύγων και άμεση ειδοποίηση ότι κάθε έγκλημα και παράβαση θα σημάνει επιστροφή στους τόπους τους και φυλάκιση το μεταναστευτικό θα αποτελέσει τάφο για τη Ελλάδα..τα όμορφα λόγια είναι μόνο για τα κανάλια και τις τσέπες των ΜΚΟ.

 4. Ανώνυμος

  Υπάρχει παριοτη μου για αυτούς τους λαθροεισβολης, κατη υπερσύγχρονες δομές, είναι οι κατασκηνώσεις ψυλα στη Καλιακούδα, πάνω από των άγιο βλασιο, όπου μπορούν οι υπεύθυνοι που θέλουν να τούς σπητοσουν, εκεί να τους πάνε να τους δώσουν αλσοπριονα να κόψουν ξύλα, να τούς δώσουν σομπες, πυροστιές και καζάνια, και με αυτά που παίρνουν να επιβιώσουν, όχι φίλε μου κάρτα στο ατεεμ όχι υπηρέτες να τους σκατοσφογγανε, υπαλλήλους να τους κιφερετανε, και έξοδα να κουματονουν,εκεί φίλε μου ψυλα στης κατασκηνώσεις τη το καλύτερό, αυτες της δομές και σε όποιον αρέσει, στη πατρίδα τούς είχαν καλύτερες,βέβαια εκεί ψυλα πως θα επιβιώσουν μόνη τους, θέλουν καλοπέραση, το κόστος όμως ,αφού θέλουν να τούς φέρουν ας δυσκολευτούν και να δούμε ποιός θα καθίσει στην ερημιά

 5. Ανώνυμος

  Όχι πατριοτ, να τσεπονουν μάτσο, και υπαλλήλους υπηρέτες ,και δωρεάν μάσα, να μείνουν. Μακριά από κατοικημένες περιοχές, και εκεί να εξυπηρετούνται τελείως μόνη τους δε μπορεί τέτοιες ηλικίες να τους εξυπηρετούν υπάλληλοι, τη ήρθαν εδώ η μάλλον τούς φέρνουν
  , για ειπηρετηκο προσωπικό και καλοπέραση ,Και με το καλό πότε θα αναχωρήσουν για τη πατρίδα τους ποιός θα μας το ποι;

 6. Johnny68

  Μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά φασιστοουγκανο.

 7. Βλοχα'ί'της

  Σε χωριό με 20 κατοίκους θα φέρουν 50 αλλοδαπούς!
  Μιλάμε για πραγματική αλλοίωση πληθυσμού.
  Σε ένα χρόνο από τον εποικισμό θα δείτε για πόσα αρνητικά περιστατικά θα συζητάμε…
  Ευτυχώς πάντως με την αλλαγή κυβέρνησης θα το ζήσουμε κιαυτό,να δω πως θα το δεχθούν οι τοπικοί μπλε ψηφοφόροι.
  Ελλάς 2020:”Κλειστό κέντρο φιλοξενίας ανεπιθυμίτων Ευρώπης”

 8. Ανώνυμος

  Όπως και να τα γράψεις διαβάζονται, τη ρετσίνα που θα κολλήσει με αυτούς ποιός θα τη ξεκολλήσει, μη κοιτάς σήμερα αύριο μεθαύριο, κάποιοι θα έχουν διαφορετική άποψη που πιθανον να θιχτουν ,ο ίδιος σήμερα που έχει άλλη άποψη, αργότερα μπορεί να διαφοροποιηθεί, διότι μπορεί να θειχτουν προσωπικές του απόψεις και συμφέροντα, μη κοιτάς τη είναι μέχρι σήμερα, λέει ο λαός εφτασε στη γειτονιά, περιμεντο και ζμπορτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.