Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ανησυχία για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες -Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί μπορεί να είναι καταστροφικές

Ανησυχία για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες -Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί μπορεί να είναι καταστροφικές

Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα στους δρόμους και τις πλατείες χθες το βράδυ, μετά τις εικόνες συνωστισμού που διαπιστώθηκαν σε προάστια της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας.

Μετά την ένταση που επικράτησε για τρεις ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη τη λήψη δραστικών μέτρων για την πλατεία Αγίου Ιωάννη, κάτι που ωστόσο δεν πτόησε αρκετό κόσμο που βρέθηκε το ίδιο βράδυ στην πλατεία με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με την αστυνομία.

Οι εικόνες συνωστισμού πάντως στην πρωτεύουσα ανησύχησαν ακόμα και τους επιστήμονες, οι οποίοι σχολιάζοντάς τες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα υπάρξουν νέα κρούσματα και θα οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown.

Λίγος κόσμος στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της Πέμπτης- Έγραψαν συνθήματα στην πλατεία

Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής συγκεντρώθηκαν και χθες περίπου 100 άτομα, χωρίς ωστόσο να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Η βραδιά κύλησε ήσυχα αυτή τη φορά στην περιοχή, με τους νεαρούς ωστόσο που συγκεντρώθηκαν εκεί τη νύχτα, να γράφουν συνθήματα κατά της αστυνομίας στα σκαλιά της πλατείας, αναφέροντας πως «η πλατεία είναι δική μας».

Η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη καθώς με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν υπήρξαν φαινόμενα συγχρωτισμού. Σε περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη και το Αιγάλεω, που διαπιστώθηκαν επίσης περιπτώσεις συγχρωτισμού, δεν σημειώθηκαν παρόμοια φαινόμενα χθες.

Σε άλλες περιοχές, όπως ο Λυκαβηττός και η Ακρόπολη, βρέθηκε αρκετός κόσμος, αλλά όπως φαίνεται τηρήθηκαν τα μέτρα. Χθες ήταν και ιδιαίτερη η μέρα καθώς το φαινόμενο της υπερπανσέληνου έβγαλε αρκετό κόσμο έξω από το σπίτι του, προκειμένου να το παρατηρήσει από σημεία με θέα όπως η Ακρόπολη.

Γεμάτη η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Εξαίρεση στην χθεσινή εικόνα, ήταν η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Αν και ο κόσμος συμμορφώθηκε μετά τις τελευταίες εκκλήσεις του κ. Χαρδαλιά, στο Παγκράτι υπήρχε και χθες πολύς κόσμος στην πλατεία. Αρκετοί μάλιστα δεν τηρούσαν αποστάσεις, ούτε φρόντισαν να φορούν προστατευτική μάσκα. Η αστυνομία με μεγάφωνα ζητούσε από τον κόσμο να διαλυθεί, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν τις εκκλήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αναρχοκαπιτάλας

    Οι βολεμένοι δεκαετιών έφτιαξαν το «κίνημα των αγανακτισμένων» στις πλατείες και μετά κλαίγαμε όλοι μαζί έξω από κλειστές τράπεζες. Τώρα τα παιδιά τους που έμαθαν να αντιλαμβάνονται μόνο τις πρόσκαιρες σωματικές τους ανάγκες, συγκροτούν το «κίνημα των ηλιθίων της πλατείας» για να κλαίνε μαζί με μας στα γεμάτα νοσοκομεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.