Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ανησυχία για το ναυάγιο στους Παξούς : ετοιμότητα στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ

Ανησυχία για το ναυάγιο στους Παξούς : ετοιμότητα στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ

Mεγάλη ανησυχία επικρατεί καθώς σκάφος που μετέφερε περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες, λόγω εισροής υδάτων βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.
Οι σοροί τριών μεταναστών έχουν ανασυρθεί ενώ πλωτά του λιμενικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να περισυλέξουν σώα 21 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.
Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται από φορτηγά πλοία, έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφτυλακής ενώ στο σημείο έσπευσαν και δυο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους μετανάστες νωρίτερα είχε καταφέρει επικοινωνώντας με το κινητό τηλέφωνο του στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 λέγοντας ότι κινδυνεύουν και χρειάζονται βοήθεια.
Σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, έχει τεθεί και το Υπουργεό Υγείας με την 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα να είναι σε εγρήγορση.
Σε νοσοκομεία της περιοχής, μεταξύ αυτών και του Μεσολογγίου, δόθηκε εντολή να είναι σε ετοιμότητα για διαθέσιμες κλίνες, κουβέρτες και ό,τι απαιτείται για περίθαλψη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.