Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Ανοιχτούς ναούς σε όλη την χώρα ζητά η Εκκλησία για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι προτείνει

Ανοιχτούς ναούς σε όλη την χώρα ζητά η Εκκλησία για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι προτείνει

Λύση για τη λειτουργία όλων των ναών το Πάσχα αναζητεί η Εκκλησία, όπως αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνήλθε για δύο ημέρες μέσω τηλεδιάσκεψης

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το σώμα των κληρικών αποφάσισε τη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαίτερα την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας – καθώς και της Διακαινησίμου – με την τήρηση όλων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων.

Η πρόταση της Εκκλησίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, να τελούνται περισσότερες λειτουργίες και ακολουθίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και να επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών στο εσωτερικό και το εξωτερικό των ναών.

Προβληματισμός επικρατεί αναφορικά με την τέλεση του Επιταφίου, με τους κληρικούς να προκρίνουν την περιφορά του γύρω από τον ναό και όχι στους παρακείμενους δρόμους.

Σημειώνεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα πριν την Κυριακή των Βαΐων.

Πηγή: reader.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.