Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα καταχωρούνται οι βαθμολογίες και οι απουσίες

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα καταχωρούνται οι βαθμολογίες και οι απουσίες

Με δύο εγκυκλίους της υφ. Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, ενημερώνονται οι διευθυντές των σχολείων για τις απουσίες και τις βαθμολογίες των μαθητών.

Ενόψει του ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων στις 18 Μαΐου, το υπ. παιδείας ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19, στο Π.Σ. του myschool έχει ήδη υλοποιηθεί λειτουργικότητα που επιτρέπει τη δημιουργία ενός αρχείου excel με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για την δημιουργία ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), ώστε να σταλεί η βαθμολογία όλων των μαθητών/τριών στους κηδεμόνες τους ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στις σχολικές μονάδες.

Δείτε την εγκύκλιο για τις βαθμολογίες
Επίσης, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να αποτυπώνουν καθημερινά το σύνολο των μαθητών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας, ανά τάξη.
Η καταχώριση πραγματοποιείται στο myschool, μέσω ειδικής φόρμας διαθέσιμης από την επιλογή μενού Μαθητές -> Απουσίες -> Ημερήσιες Απουσίες.

Δείτε την εγκύκλιο για τις απουσίες

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.