Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών τη Δευτέρα

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών τη Δευτέρα

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου όπως επίσης «ανοίγει» και το λιανεμπόριο στην Κοζάνη αλλά με click away.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής.

Το λιανεμπόριο στην Κοζάνη θα λειτουργεί μόνο με τη διαδικασία του click away.

Από τη Δευτέρα όμως επαναλειτουργούν και οι σχολές οδηγών αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά
Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα
Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό
Όπως αναμενόταν δεν επαναλειτουργούν mall και τα κέντρα αισθητικής.

Οι περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Τις περιοχές οι οποίες από αύριο το πρωί στις 06:00 εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτές είναι:

Θάσος
Δήμος Ρεθύμνου
Δήμος Φαιστού
Δήμος Μαρώνειας
Κύθνος
Δήμος Διδυμότειχου
Δήμος Πίδνας
Δήμος Καβάλας
Βόλος
Δήμος Σιντικής Σερρών
Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων

Μπέρδεμα με τα SMS για τα ραντεβού εμβολιασμού

Αδικαιολόγητα μηνύματα για προγραμματισμό του ραντεβού εμβολιασμού τους έλαβαν στο κινητό τους σήμερα ορισμένοι πολίτες, παρότι δεν ανήκουν σε ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα ή σφάλμα του συστήματος αλλά προκύπτει ότι στην άυλη συνταγογράφηση είχε γραφτεί από τον θεράποντα γιατρό του ασθενούς σχετικό φάρμακο που παραπέμπει σε ευπαθή ομάδα. Το ίδιο μάλιστα είχε συμβεί και στις ευπαθείς ομάδες τύπου Α. Συνεπώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κάποιο ιστορικό και ο γιατρός έβαλε ανάλογη διάγνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα Β των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για άτομα 16-59 ετών που πάσχουν από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη, νοσογόνο παχυσαρκία, ψυχικές ασθένειες, νευρολογικές παθήσεις κ.ά.

Σημειώνεται ότι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ηλικίας 16-18 ετών εμβολιάζονται μόνο με το εμβόλιο της Ρfizer. Η ηλικιακή ομάδα έως 30 ετών με Pfizer και Moderna και οι άνω των 30 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Στο ερώτημα τι πρέπει κάνουν όσοι έλαβαν τα «αδικαιολόγητα» μηνύματα για ραντεβού, πηγές του Υπουργείου Υγείας απαντούν ότι θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και εφόσον συμφωνήσει να προχωρήσουν κανονικά σε εμβολιασμό.

Θεμιστοκλέους: Δεν υπάρχει τεχνικό σφάλμα

Όπως είπε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Mega, δεν υπάρχει τεχνικό σφάλμα, υπήρχε συνταγογράφηση, ενώ όπως τόνισε «θυμήθηκαν οι πολίτες ότι για κάποιο λόγο τους είχαν συνταγογραφήσει κάποιο φαρμάκο κάποια στιγμή που τους κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες ή μπορεί στο παρελθόν να είχε γίνει κάποια διάγνωση».

Παράλληλα ανέφερε ότι μπορεί κάποια άτομα να θεωρούν ότι δεν έχουν κάτι σοβαρό, ωστόσο με βάση την προτεραιοποίηση του υπουργείου να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: newsbeast.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.