Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Aντίδραση για την “επιστροφή” Μουμουλίδη στο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων

Aντίδραση για την “επιστροφή” Μουμουλίδη στο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων
Ο Θ.Μουμουλίδης
Ο Θ.Μουμουλίδης

O Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης , μέλος του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Π.Κατσούλη, αναφέρει σε δήλωση του τα εξής:

Ο υβριστής του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων

«επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος»!

Με έκπληξη πληροφορήθηκα πως το φετινό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, ξεκινά με τον κο Θέμη Μουμουλίδη και τη Θεατρική του παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή.

Επειδή δυστυχώς σε αυτή τη χώρα διαθέτουμε «κοντή μνήμη», θέλω να θυμίσω πως εν λόγω «κύριος» – υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – άμεσα εμπλεκόμενος συχνά – πυκνά σε καυγάδες με πολιτικούς και δημοσιογράφους (προσφάτως απεκάλεσε δημοσιογράφο προβοκάτορα),  ήταν εκείνος που το 2013 στο 27ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, όταν δεν πέρασαν οι οικονομικοί εκβιασμοί και οι απειλές του για ματαίωση της παράστασης «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου», εξύβρισε με το χειρότερο τρόπο τον ίδιο το θεσμό του Φεστιβάλ και τον αρχαιολογικό χώρο.

Συγκεκριμένα τότε, μεταξύ άλλων απαξιωτικών σχολίων, ανέφερε:

«θα με προβλημάτιζε το γεγονός, ότι οι Οινιάδες εξελίσσονται σε έναν χώρο που δεν ελκύει – πλέον- θεατές…Θα περίμενε κανείς να σας προβληματίζει το γεγονός πως ένας τόσο ιστορικός χώρος είναι, πανελλαδικά,  ο πλέον  ανοργάνωτος. Θα έπρεπε να σας προβληματίζει το γεγονός πως το κοινό, πέραν της οικονομικής κρίσης, σας έχει γυρίσει τις πλάτες, με αποτέλεσμα οι σκορπιοί να είναι περισσότεροι από τους θεατές. Και βέβαια αναρωτηθείτε αν δικαιούσθε με παρόμοιες συμπεριφορές να διαχειρίζεστε έναν αρχαιολογικό χώρο».

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά. Αντίστοιχα είχε συμπεριφερθεί τότε σε Χίο και Πρέβεζα, ενώ είχε φροντίσει 20 μέρες πριν, στα «μουλωχτά», να δώσει την ίδια παράσταση στο Αγρίνιο.

Τώρα, τρία χρόνια μετά, πως επιλέγει να δώσει παράσταση «σε έναν χώρο που δεν ελκύει – πλέον – θεατές.. και οι σκορπιοί είναι περισσότεροι από τους θεατές»;

Και το βασικότερο, πως η δημοτική αρχή εντάσσει στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, έναν καταγεγραμμένο υβριστή και συκοφάντη του θεσμού και του αρχαιολογικού χώρου;

Ακόμη και αν υποθέσουμε πως δεν γνώριζε τι είχε συμβεί το 2013, έστω και τώρα οφείλει να επανορθώσει. Το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα και οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Αντιγόνη». Τιμούμε τη δουλειά τους, αλλά δεν μπορούμε να τιμήσουμε και να φιλοξενήσουμε το μάνατζερ – πολιτικό, ο οποίος στο όνομα του χρήματος απαξίωσε και καθύβρισε ένα αναγνωρισμένο θεσμό με τριακονταετή παρουσία.

 

 

ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.