Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Aντίδραση Πατούλη για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις γύρω από το νερό του Αιτωλικού

Aντίδραση Πατούλη για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις γύρω από το νερό του Αιτωλικού

patoulis-karapanos1O Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γ. Πατούλης με αφορμή το πρόβλημα που προκλήθηκε στο Δήμο Μεσολογγίου αναφορικά με την υδροδότηση του Αιτωλικού και συγκεκριμένα στην ύδρευση προέβη σε δήλωση. Σημειώνει πως «η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ύδρευση του Δήμου Μεσολογγίου, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση του ζητήματος για το οποίο, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίζουν, είναι τα θεσμοθετημένα όργανα της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου Μεσολογγίου». Φυσικά η παρέμβαση αυτή έρχεται ως αντίδραση στο γεγονός πως γύρω από την υπόθεση παρενέβησαν δημοσίως είτε με άλλους τρόπους πρόσωπα (πολιτικοί και πολιτευόμενοι…) που δεν έχουν σχετική αρμοδιότητα. Αναλυτικά η ανακοίνωση Πατούλη:
«Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ύδρευση του Δήμου Μεσολογγίου, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση του ζητήματος για το οποίο, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίζουν, είναι τα θεσμοθετημένα όργανα της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου Μεσολογγίου.
Οι όποιες παρεμβάσεις που γίνονται, έστω και με καλή πρόθεση, εκτός θεσμικών οργάνων, δεν συμβάλλουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος .
Η ΚΕΔΕ ως αρμόδιος φορέας, συμπαρίσταται και στηρίζει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής η οποία άλλωστε είναι και η μόνη αρμόδια για τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος που έχει ανακύψει και τη μεθόδευση που πρέπει να ακολουθηθεί με βάση τις προτάσεις και αναλύσεις των αρμοδίων οργάνων της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου.
Τέλος η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι ο ρόλος του κεντρικού κράτους δεν είναι να παρεμβαίνει στο έργο της Δημοτικής Αρχής αλλά να στηρίζει, εφ’όσον ζητείται η συνδρομή του από την Δημοτική Αρχή».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ιανός Καίσαρ

  Ο κύριος Πατούλης ευαισθητοποιήθηκε και πρότεινε να αντικατασταθούν όλες οι βρύσες του Αιτωλικού με άλλες χρυσές.
  Έτσι το χρώμα του βοθρόνερου θα ταιριάζει με αυτό των βρυσών.
  Δήμαρχε Πατούλη. Αντί να ζητήσεις εισαγγελική έρευνα για όλες τις δημοτικες αρχές που διαχειρίστηκαν το πρόβλημα και κατάφεραν να τρέχουν σκατά από τις βρύσες, εγκαλείς την άμεση παρέμβαση της πολιτείας;
  Είναι εικόνα αυτοδιοικητικής διαχείρισης αυτή που στηρίζεις;
  Στο χαλάνε το μαγαζί (ΚΕΔΕ) και εσύ πετάς χρυσό χαρταετό;
  Δήμαρχε Καραπάνο. Ξεκίνα να κάνεις παρέα με τον δήμαρχο Παπαναστασίου γιατί έχετε κάτι σημαντικό που σας ενώνει.
  Κανένας σας δεν πρόκειται να ξαναβγεί δήμαρχος………………..
  Καλή χρονιά σε όλους.
  Από το γραφείο τύπου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.