Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Αντιδράσεις για την προσωρινή μεταστέγαση του δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Χρυσοβεργίου

xrysoveri-2Γονείς και κηδεμόνες αντιδρούν στην προσωρινή μεταστέγαση του δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Χρυσοβεργίου υποστηρίζοντας τα ακόλουθα σε ανακοίνωση τους:  

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ» ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙΟΥ

  • Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ασφάλειας μεταφοράς –είτε με μισθωμένο λεωφορείο, είτε με Ι.Χ- από κανέναν φορέα και μάλιστα σε μια απόσταση σεβαστά απομακρυσμένη από τη βάση των παιδιών και σε έναν δρόμο με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας, λόγοι που πηγάζουν από την ίδια αιτία που τίθεται θέμα μεταστέγασης. Κανένας γονιός δεν επιτρέπει και δεν υπογράφει για τη μετακίνηση του παιδιού του σε καθημερινή βάση για μια «προσωρινή» λύση μεταστέγασης.
  • Σαν γονείς εργαζόμενοι σε αγροτικές εργασίες σε φουλ σεζόν συγκομιδής της ελιάς έχουμε αδυναμία μετακίνησης σε περίπτωση που το παιδί μας παρουσιάσει μια αδιαθεσία ή χρειαστεί επιστροφή στο σπίτι για επείγον λόγο. Επιπλέον υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν καν τη δυνατότητα μετακίνησης με οδικό μέσο ή μανάδες που δεν οδηγούν.
  • Όσον αφορά στη μετακίνηση με λεωφορείο: τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει ναυτία στη διαδρομή και λερωθεί ή λερώσει κάποιο άλλο παιδί; Επιπλέον στα παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης δημοτικού επιβάλλεται η παρουσία συνοδού για τη μετακίνηση  με λεωφορείο. Θα πρέπει η κάθε μάνα να συνοδεύει καθημερινά 2 φορές τη μέρα το παιδί στην ίδια διαδρομή η οποία είναι ήδη απαγορευτική λόγω απόστασης και έλλειψης χρόνου από τα λοιπά καθήκοντα της και ως νοικοκυρά και αγρότισσα;
  • Επιπλέον τίθεται θέμα προσαρμογής, ένταξης και ψυχολογικής αναταραχής των παιδιών στο νέο περιβάλλον για πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.
  • Η απομάκρυνση των παιδιών αυτόματα δημιουργεί κενό στο περιβάλλον του χωριού. Ένα χωριό που έχει ακόμα ζωή επειδή υπάρχουν αυτά τα παιδιά, τόσο για την κάθε οικογένεια όσο και για το όλο κοινωνικό σύνολο.
  • Και τέλος επειδή στη χώρα μας τίποτα δεν είναι μόνιμο παρά μόνο το προσωρινό, δεν δεχόμαστε καμία μεταστέγαση για τα παιδιά μας. Σαν γονείς ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας και είμαστε αποφασισμένοι και ομόφωνα κάθετοι σε αυτές τις αποφάσεις. Γνωρίζουμε επίσης τις ποινικές ευθύνες που μας αναλογούν αλλά δεν υποχωρούμε για το καλό των παιδιών μας και του γενικού συνόλου.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  • Την επείγουσα επισκευή του παλαιού δημοτικού σχολειού και τη χορήγηση κοντέινερ για να ξεκινήσουμε μαθήματα μετά τις γιορτές. Είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε  με  προσωπική εργασία προκειμένου να επισπεύσουμε τις διαδικασίες.
  • Να γίνουν ενέργειες να συνεχιστεί η διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών για τις επόμενες 2 εβδομάδες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τους αρμόδιους φορείς ότι ναι μεν την Τετάρτη 13/12 θα υπάρχει λεωφορείο που θα μεταφέρει τα παιδιά του σχολειού και νηπιαγωγείου στο σχολικό συγκρότημα της Γουριάς αλλά παράλληλα μέχρι την Παρασκευή θα έχουν έρθει κοντέινερ για εγκατάσταση στην πλατεία για να λειτουργήσει το σχολείο εκεί. Διαδικασία η οποία θέλει και αυτή χρόνο για να λειτουργήσει. Σε κάθε λογικό μυαλό αυτό λέγεται εμπαιγμός, το λιγότερο.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙΟΥ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.