Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Αντιδράσεις στη Θεσσαλία για τον Αχελώο

Αντιδράσεις στη Θεσσαλία για τον Αχελώο

1506672025_0_4Τη διενέργεια διευρυμένου περιφρειακού συμβουλίου για το θέμα της μερικής εκτροπής του Αχελώου, προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
Ο κ. Αγοραστός, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμμελου για την διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, υπογράμμισε ότι η σχετική μελέτη, που τέθηκε σε διαβούλεση, περιλάμβανε συγκεκριμένη εντολή να μην μελετηθεί καν το θέμα της μερικής μεταφοράς υδάτων από τον Αχελώο στη Θεσσαλία.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ξεκαθάρισε ότι τα έργα που έχουν ήδη γίνει, όπως το φράγμα της Συκιάς, μπορούν να λειτουργήσουν ως υδροηλεκτρικά με οφέλη για την εθνική οικονομία και την παραγωγή καθαρής ενέργειας, ζητώντας, όμως, να προχωρήσουν παράλληλα τα έργα μερικής εκτροπής.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Αγοραστός τάχθηκε υπέρ της συνέχισης και ολοκλήρωσης των έργων για τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, ενώ κατηγόρησε την Ειδική Γραμματεία Υδάτων ότι δεν συνεργάστηκε με την Περιφέρεια για την εκπόνηση του σχεδίου διαχείρισης, το οποίο και απλώς παρουσίασαν στη σχετική πρόσφατη ημερίδα για τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής.

www.neapaseges.com/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.