Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Aντιδράσεις στο Μεσολόγγι για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Aντιδράσεις στο Μεσολόγγι για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Σύσκεψη για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

unnamedΟλοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου κυρία Α. Καζαντζή και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου κ. Ν. Ψεύτη, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων των ανωτέρω περιοχών.
Σε δήλωσή του ο Νίκος Καραπάνος σημειώνει: «Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατέστη σαφές πως θα πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι νόμιμες πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου ν’ αποτραπεί η κατασκευή των συγκεκριμένων μονάδων σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν σε αυτοψίες και επανελέγχους των υπό κατασκευή μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες έλαβαν τις πρώτες εγκρίσεις (Υπ.ΔΟΜ. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου) κατά το έτος 2013, έχοντας ωστόσο δηλώσει διαφορετική πρώτη ύλη παραγωγής.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει γίνει τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων με καταργήσεις και προσθήκες, τις οποίες ενέκρινε η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ερήμην τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.
Σε κάθε περίπτωση, υιοθετώ και ενισχύω τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και κοινωνιών, ενώ παράλληλα επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθεια αποποίησης ή μετατόπισης ευθυνών και «καπηλείας» του σοβαρότατου αυτού θέματος, έχει καταπέσει. Αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα και τις ημερομηνίες που φέρουν».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.