Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Aντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής στην Πάτρα

Aντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής στην Πάτρα

teiMε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας , ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος κ. Τριανταφύλλου φέρεται να ζητάει την παράταση της παραμονής του Τμήματος Λογιστικής στην Πάτρα, αντί για την άμεση μεταφορά του στο Μεσολόγγι.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου χαρακτηρίζει προκλητική και μεθοδευμένη την ενέργεια αυτή του κ. Τριανταφύλλου σε επιστολή του στον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου που κοινοποιήθηκε στους βουλευτές και άλλους φορείς. Η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα το περιεχόμενο επιστολής που φέρεται να απέστειλε σε σας ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος κ. Τριανταφύλλου με την οποία ζητάει την παράταση της παραμονής του Τμήματος Λογιστικής στην Πάτρα, αντί για την άμεση μεταφορά του στο Μεσολόγγι, όπως προβλέπει –το ούτως ή άλλως επαίσχυντο σχέδιο «Αθηνά»-.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου χαρακτηρίζει προκλητική και μεθοδευμένη την ενέργεια αυτή του κ. Τριανταφύλλου. Το καταστροφικό, ούτως ή άλλως για την πόλη μας και για το ΤΕΙ, σχέδιο «Αθηνά» αποτέλεσε το πρώτο χτύπημα για τον μαρασμό και την εγκατάλειψη του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με πρότυπες και σύγχρονες υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου.
Οι ενέργειες του κ. Τριανταφύλλου εδώ και καιρό δείχνουν ότι οι προθέσεις του μόνο καλές και αγαθές δεν είναι. Η διαρκής απαξίωση του ΤΕΙ, η αποψίλωσή του από εκπαιδευτικό προσωπικό, η μείωση του αριθμού των εστιών για τη φιλοξενία οικονομικά αδύναμων φοιτητών, είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες του εν λόγω κυρίου που νομοτελειακά θα οδηγήσουν στην πλήρη υποβάθμιση και ισοπέδωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, κοσμήματος της πόλης μας και ολόκληρου του νομού. Και όλα αυτά σε μια πόλη η οποία –δυστυχώς- δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, καθώς σταμάτησε η λειτουργία του στρατοπέδου ως κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν ή υποβαθμίζονται ενώ οι έμποροι και οι λοιποί επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον τοξικό για το επιχειρείν.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχος σε τέτοιου είδους ενέργειες. Απαιτούμε από τον κ. Τριανταφύλλου να ανακαλέσει άμεσα την επιστολή του προς εσάς και να φροντίσει -επίσης άμεσα- για την πλήρη στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων του ΤΕΙ, καθώς και για την μεταφορά –στον προβλεπόμενο χρόνο- προς το Μεσολόγγι των Τμημάτων εκείνων που είναι αποφασισμένο να μεταφερθούν στην Πόλη.
Παράλληλα θα θέλαμε μέσω της επιστολής αυτής να ζητήσουμε συνάντηση μαζί σας ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά, η δική σας κυβέρνηση, θα αφουγκραστεί με την δέουσα προσοχή την κραυγή αγωνίας του Μεσολογγίου και των κατοίκων του. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση των νόμιμων μέσων για την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης μας.
Τέλος – και προς την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων- θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πάγια θέση του Συλλόγου μας αλλά και ολόκληρης της Μεσολογγίτικης κοινωνίας είναι μία: Ανεξάρτητο ΑΤΕΙ με έδρα το Μεσολόγγι.

Με την προσήκουσα τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.