Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Αντιδρούν οι δικηγόροι για την εξαίρεση από τα επίδομα στήριξης- Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου

Αντιδρούν οι δικηγόροι για την εξαίρεση από τα επίδομα στήριξης- Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου

Oργισμένοι φέρονται οι δικηγόροι της χώρας με την Κυβέρνηση που τους εξαίρεσε από τα επίδομα στήριξης των πληττόμενων από τον κορονοιό ομάδων.

Με αιχμηρή ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ζήτησε εξηγήσεις από την Κυβέρνηση που «επέλεξε συνειδητά και αιφνίδια να αντιμετωπίσει τους δικηγόρους ως επαγγελματίες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να τους διαχωρίσει δυσμενώς από τους υπόλοιπους» .
Η συντονιστική Επιτροπή των δικηγόρων που συνεδρίασε χθες , 25.3.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, ζητά την υλοποίηση των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών και κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη στήριξη των δικηγόρων, διαφορετικά προαναγγέλλει κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών. Οι δικηγορικοί σύλλογοι μάλιστα απειλούν με παραιτήσεις των διοικητικών τους συμβουλίων.

Το agrinionews επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, Δημήτρη Νικάκη, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν επαφές μεταξύ των δικηγόρων ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους αλλά και με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Η σκέψη για παραίτηση των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων τέθηκε επί τάπητος από ορισμένους, ωστόσο αποτελεί ύστατη επιλογή, σύμφωνα με τον κ. Νικάκη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα ήταν προτιμότερο να μπει ένα πλαφόν σε όσους δικηγόρους θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης, τονίζοντας πως συνάδελφοί του με χαμηλότερα εισοδήματα πρέπει να προκριθούν έναντι των υπολοίπων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναμένεται εντονότερη αντίδραση από μέρους τους δικηγόρων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

    καντε κανα ερανακι για τα παιδια με τα εξοχικα και τις βιλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.