Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Αντιφάσεις…

Αντιφάσεις…

Οι αντιφάσεις ήταν πολλές στα λεγόμενα μελών του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου στην προχθεσινή του συνεδρίαση όταν συζητήθηκε η πρόταση ψηφίσματος των εργαζομένων  σχετικά με τις επιπτώσεις του άρθρου 178  του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Δεν παρέλειψαν οι ομιλούντες να υπερθεματίσουν για τον δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα των τελών και για την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Δεν θα σταθούμε στις ιδεολογικές ορισμένων αλλά θα επισημάνουμε δύο άλλες αντιφάσεις.

Αντίφαση είναι για μια δημοτική αρχή να μιλά για ανάγκη προσλήψεων όταν αποψιλώνει μια υπηρεσία. Παράδειγμα αυτό της Υπηρεσίας Πρασίνου στον δήμο Αγρινίου και τις μετακινήσεις προσωπικού από αυτή προς άλλες που γεννά απορίες.

Αντίφαση είναι να μιλά μια δημοτική αρχή για ανταποδοτικότητα τελών αλλά να μην τα …εισπράττει.   Έγινε αναφορά στον Δήμο Λάρισας που προχώρησε πρόσφατα σε προσλήψεις γιατί έχει υψηλά τέλη στους δημότες . Κάνοντας συνειρμό με τα του δήμου Αγρινίου οι διαπιστώσεις είναι δύο: Διαχρονικά επέδειξε συνετή πολιτική στο ζήτημα των ανταποδοτικών τελών, διαχρονικά ωστόσο υπήρξε… συνέπεια στη μη είσπραξη τους (ύδρευση, εστίαση κ.α.).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.