Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Αντιφασιστική συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο στο Αγρίνιο

Αντιφασιστική συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο στο Αγρίνιο

Με μια ιστορική απόφαση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη σήμερα πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Μια απόφαση που αποδέχεται τη ναζιστική φύση της οργάνωσης όσο και για τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της και βάζει φρένο, αν όχι τέλος, στα σχέδια των επίδοξων συνεχιστών τους.

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε ιστορική από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο αλλά ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται.

Στο Αγρίνιο έλαβε χώρα η προγραμματισμένη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ενάντια στο φασισμό ενώ ακολούθησε και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Μιχάλης Κατσιγιάννης που κάλεσε «κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουν τις φωνές ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού και να  δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε κάθε φασιστικο μόρφωμα που θα μπει εμπόδιο στους λαϊκούς αγώνες”.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εξάλλου κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να ανανεώσουν το ραντεβού τους και να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνε  την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία με κεντρικό σύνθημα:« Τώρα αγώνας μαζικός, για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

«ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ» : ΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Δυναμώνουμε τον αγώνα!

Συγκέντρωση για την καταδίκη της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8:30 μμ, από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία του, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από τον Μιχάλη Κατσιγιάννη, πρόεδρο του Ε.Κ.Αγρινίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν στον απόπατο της ιστορίας τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο εργαζόμενος λαός, τα εργατικά σωματεία, η νεολαία όλα αυτά τα χρόνια έχουν ήδη βγάλει την απόφασή τους. Και από το Αγρίνιο, η μαζική συγκέντρωση έστειλε μήνυμα:

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, είναι δολοφόνοι, είναι ναζιστές!

Η σημερινή δικαστική απόφαση που επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία, δικαίωσε την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη. Είναι εγκληματική οργάνωση για το μίσος της απέναντι σε αγωνιστές εργάτες, μετανάστες και κατατρεγμένους.

Βάζουμε στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και θρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους θα βρεθούν απέναντι σε κάθε μελλοντική προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντιλήψεις και η δράση των φασιστών.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Δυναμώνουμε τον αγώνα!

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, κάλεσε από το βήμα της συγκέντρωσης, τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να ανανεώσουν το ραντεβού τους και να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει, την

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με κεντρικό σύνθημα:

« Τώρα αγώνας μαζικός, για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του»

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.